Στα «χαρακώματα» Γεωργιάδης - ΣΥΡΙΖΑ για διαδηλώσεις και διασπορά πανδημίας

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Ακόμα και το κόκκινο υπερέβη σήμερα ο πολιτικός υδράργυρος στη Βουλή - τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο και κλίμα - μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα  και το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης για ανεπάρκεια στη διαχείριση της πανδημίας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη, δύο ημέρες μετά το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ σε 31 συγκεντρώσεις κατά της «αστυνομοκρατίας».

Σε συνδυασμό με τις επί προσωπικού βαριές κατηγορίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Υπουργού Ανάπτυξης για τη βάφτιση στην οποία ήταν νονός, ο Άδωνις Γεωργιάδης άστραψε και βρόντηξε, καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση για σκόπιμη διασπορά του κορωνοϊου μέσω της οργάνωσης και συμμετοχής σε διαδηλώσεις με στόχο τα μικροκομματικά οφέλη, αποδίδοντας σε υψηλούς τόνους τη μομφή «για τον Κουφοντίνα καταστρέφετε τη χώρα» και εγείροντας σφοδρές αντιδράσεις από τους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχεται το ρίσκο διάδοσης του ιού στις διαδηλώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ διαδόθηκε ο ιός. Γιατί τι άλλαξε από τα τέλη Φεβρουαρίου κι άρχισε να ανεβαίνει η πανδημία; Ότι ξαφνικά ένα μεγάλο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να κατέβει στους δρόμους. Οι λοιμωξιολόγοι μου είπαν ότι πάνε σε αυτές τις διαδηλώσεις από διάφορες περιοχές, γυρνάνε στα σπίτια τους και διαδίδουν την πανδημία σε όλες τις περιοχές γι’ αυτό έχουμε έξαρση παντού. Να πάτε στις εντατικές που πεθαίνουν άνθρωποι επειδή εσείς κατεβαίνετε σε διαδηλώσεις και να τους πείτε “φταίω εγώ”. Σκόπιμα διαδώσατε την πανδημία για να έρθει εδώ ο Τσίπρας και να κλαίγεται. Αντιστρατευτήκατε την εθνική προσπάθεια για μικροκομματικά οφέλη», σημείωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, προσάπτοντας στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και ανευθυνότητα.

Α. Τσίπρας: Μία «διαδήλωση» κάθε μέρα στο ΜΕΤΡΟ - πολιτικό μορατόριουμ

Με φωτογραφία συνωστισμένων πολιτών μπροστά από βαγόνι του ΜΕΤΡΟ, είχε αποκρούσει νωρίτερα τις κυβερνητικές καταγγελίες για το προσκλητήριο ΣΥΡΙΖΑ σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εγώ σας λέω ότι κάθε μέρα έχουμε πάνω από 150 τέτοιου τύπου εκδηλώσεις συνωστισμού σε κλειστό χώρο. Στο ΜΕΤΡΟ. Κι αυτό είναι ένα ρίσκο που αναλάβατε εν πλήρη επίγνωση των συνεπειών. Σταματήστε λοιπόν να πετάτε τις ευθύνες αλλού. Κι αναλάβετε τις δικές σας μεγάλες ευθύνες. Γιατί κυβερνάτε. Επιτέλους σοβαρευτείτε γιατί η χώρα περνάει μία κρίσιμη καμπή».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ζήτησε από την κυβέρνηση πολιτικό μορατόριουμ με «πάγο» ψήφισης νομοσχεδίων που εγείρουν κοινωνικές αντιδράσεις, καλώντας σε συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του τρίτου κύματος της πανδημίας.  

Αδ. Γεωργιάδης: Για τον Κουφοντίνα καταστρέφετε τη χώρα

Αναφερόμενος, ο Άδωνις Γεωργιάδης στη στάση που είχε κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι των αιτημάτων του πολυϊσοβίτη τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα και τη συμμετοχή της νεολαίας του σε πορείες υπέρ του, σημείωσε: «Εσείς με τον Κουφοντίνα. Και εμείς με τη Δημοκρατία, αφού το θέλετε έτσι» και πρόσθεσε: «Για τον Κουφοντίνα καταστρέφετε τη χώρα», υποστηρίζοντας ότι βάσει ανάλυσής του προκύπτει πως από την ημέρα της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα ότι αποδέχεται το ρίσκο διάδοσης του κορωνοϊου στις διαδηλώσεις και κατόπιν 120 συγκεντρώσεων, τα κρούσματα της πανδημίας παρουσίασαν αύξηση κατά 160,1%.

Σκουρλέτης – Βούτσης: Κήρυγμα διχασμού και μισαλλοδοξίας

Οι βαριές κατηγορίες του Υπουργού Ανάπτυξης πυροδότησαν εντονότατες αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη να του ζητά να ανακαλέσει, κατηγορώντας τον για ακραίο διχασμό και ψευδολογία, καταλήγοντας δηκτικά με τη φράση: «Μη φοβάστε δεν θα σας κολλήσουμε Δημοκρατία. Από αυτό έχετε αποστάσεις. Αλλά υπάρχουν και όρια».

Φανερά ενοχλημένος -σε βαθμό που αντικατοπτριζόταν και στη φωνή του- εμφανίστηκε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη ως ντελίριο διχασμού, ψευδολογίας, ύβρεων και προσβολών κατά του ΣΥΡΙΖΑ και καλώντας τον να πάρει πίσω τα περί «βόθρου» και σκόπιμης διάδοσης της πανδημίας.

«Είστε κήρυκας διχασμού, μισαλλοδοξίας και προπομπός τραγικών καταστάσεων. Πάρτε το πίσω. Μην χρεώνετε το κόμμα σας με τέτοιες προσβολές και ψευδολογίες. Είναι αδιανόητο. Βρισκόμαστε σε κρίσιμες στιγμές. Απαιτείται να υπάρξει σύνθεση και ομόνοια μπροστά στην τραγωδία της πανδημίας. Σε αυτό σας καλώ και σας κάλεσε κι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πέραν της προσωπικής αντιπαράθεσης», ανέφερε ο κ. Βούτσης, ενώ απέρριψε τις αιχμές του Υπουργού για τον Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον ότι ο ίδιος κι άλλα κυβερνητικά στελέχη αναγάγουν τον πολυϊσοβίτη σε πολιτικό παράγοντα της χώρας σχετίζοντας λανθασμένα με τον ίδιο πλήθος κινητοποιήσεων ενάντια στην αστυνομοκρατία τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Αδ. Γεωργιάδης: Υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ - Κολλάει ο ιός στην εκκλησία αλλά όχι στις διαδηλώσεις

Στην αντεπίθεση πέρασε εκ νέου ο Άδωνις Γεωργιάδης καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία ως προς την οξύτατη κριτική του για την πανδημία ενώ αποσυνδέει ουσιαστικά την έξαρσή της από τις διαδηλώσεις και υπενθυμίζοντας την κριτική της Κουμουνδούρου την περίοδο των Χριστουγέννων για τον συνωστισμό στην Ερμού, καθώς και έξω από εκκλησίες.

«Αν ισχύει ότι σε ανοιχτό χώρο με μάσκες δεν διασπείρετε ο ιός τότε στα Θεοφάνεια γιατί πηγαίνατε και μετράγατε πόσοι πιστοί ήταν έξω από την εκκλησία για να πάρουν αντίδωρο; Εκεί φαίνεται η υποκρισία σας. Κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ κολλάει στο προαύλιο της εκκλησίας ο ιός αλλά όχι στις διαδηλώσεις. Χθες η Σία Αναγνωστοπούλου μας είπε ότι πρέπει η κυβέρνηση να σκεφτεί τη στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια της επανάστασης, γιατί λέει διαδίδει τον ιό. Διαδίδεται ο ιός στην παρέλαση, αλλά όχι στη διαδήλωση. Σας χαρίζω στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Πηγή: skai.gr