Βουλή - Προανακριτική για υπόθεση Παππά: Νέα στοιχεία κατέθεσε ο Καλογρίτσας

Δύο νέα SMS του Νίκου Παππά προς τον ίδιο κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Χρήστος Καλογρίτσας, επιβεβαιώνοντας – σύμφωνα με πηγές της ΝΔ – ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ συντόνιζε τις ενέργειες και συναντήσεις του επιχειρηματία και του έδινε εντολές πως θα δράσει ως «μπροστινός» του για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την απόκτηση του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, το πρώτο SMS, αποδεικνύει την εμπλοκή του κ. Παππά στην αφανή συνεργασία του κ. Καλογρίτσα με τη λιβανέζικη CCC για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς σε αυτό ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει πριν το διαγωνισμό τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι το επόμενο πρωί τον περιμένει ο μεσολαβητής  Αντώνης Λιανός στα γραφεία της CCC, επισημαίνοντάς του μάλιστα να κάνει γρήγορα.

Το δεύτερο SMS – κατά τις ίδιες πηγές – επιβεβαιώνει ότι το ραντεβού του Χρήστου Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά προς αναζήτηση συνεταίρου, κανονίστηκε από τον Νίκο Παππά, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε σύμφωνα με τις εντολές του.

Παράλληλα, ο κ. Καλογρίτσα απέστειλε στην Επιτροπή σειρά τιμολογίων, περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel», επισημαίνουν πηγές της Κ.Ο. της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι αυτά κατακεραυνώνουν τον κ. Παππά και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Τζούφια στοιχεία» - Έχουν ήδη καταρριφθεί

Για "τζούφια στοιχεία" που έχουν ήδη καταρριφθεί, κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την κατάθεση σημειώματος του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Ν. Παππά.

Απαντώντας μάλιστα στα όσα ανέφεραν, νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν: "Η Ν.Δ. μηρυκάζει για μια ακόμα φορά τζούφια στοιχεία. Αναμασά όσα έχουν ήδη καταρριφθεί από τους μάρτυρες και την έκθεση της ΤτΕ. Το φιάσκο του φιάσκου…" τονίζουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: skai.gr