Επεισοδιακή η δευτερολογία Τσίπρα- Κατέβηκε από το βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε από τον πρωθυπουργό να του απαντήσει πριν την τριτολογία του και κατέβηκε από το βήμα, ζητώντας να επανέλθει μετά την απάντηση- Γιατί δεν κάνετε εσείς μήνυση στον κ.Κοντονή; είπε ο κ.Μητσοτάκης

Σε πρωτοφανείς υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη βουλή, επί της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά την ΕΥΠ. Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές στις ομιλίες, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τον κ.Μητσοτάκη να του απαντήσει άμεσα στο εερώτημα αν η ΕΥΠ παρακολουθεί τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και κατέβηκε από το βήμα της Βουλής, διακόπτωντας, όπως είπε, τη δευτερολογία του έως ότου πάρει απάντηση και με σκοπό να επανέλθει.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασούλας του είπε ότι θεωρείται ολοκληρωμένη η δευτερολογία του και ακολούθησε έντονος διάλογος επί του κανονισμού της βουλής. Εν τέλει, ο κ.Τσίπρας δέχθηκε ότι ολοκληρώθηκε η ομιλία του και ο πρωθυπουργός έλαβε το λόγο- για την τριτολογία του, που μεταξύ άλλων κάλεσε με τη σειρά του τον κ.Τσίπρα να κάνει εκείνος μήνυση στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ.Κοντονή και του είπε ότι κατά τον κανονισμό τρεις φορές μιλά ο πρωθυπουργός και δύο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθησαν αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονος διάλογος εξελίχθηκε και ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής και τον Κ. Βελόπουλο, που ζητούσε να πάρει το λόγο. 

Στη συνέχεια, ο κ.Τσίπρας έλαβε από τα έδρανα το λόγο και είπε ότι η εικόνα της αποχώρησης του πρωθυπουργού να αποχωρεί από την αίθουσα χωρίς να δίνει απάντηση στο ερώτημα, θα τον ακολουθεί. 

Πηγή: skai.gr