Βουλή: «Ναι» με ευρεία πλειοψηφία για την εγγραφή στο ποινικό μητρώο των διωκόμενων για εγκλήματα κατά ανηλίκων

Mε ευρύτατη πλειοψηφία έγινε δεκτή η τροπολογία για την πιλοτική λειτουργία του "κουμπιού πανικού" το οποίο εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά

Τη θετική ψήφο του συνόλου, σχεδόν, του ελληνικού κοινοβουλίου έλαβε διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία εγγράφεται στο δελτίο ποινικού μητρώου κάθε ασκηθείσα ποινική δίωξη για εγκλήματα που στρέφονται σε βάρος ανηλίκου μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης. "Ναι" ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 ψήφισε "όχι", με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν προβληματισμούς για το θέμα της κάμψης του τεκμηρίου της αθωότητας.

Η διάταξη (άρθρο 14) αποτελούσε μέρος νομοσχεδίου που ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με υπηκόους τρίτων χωρών. Επί του συνόλου του νομοσχεδίου, "ναι" ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν "όχι".

Σημειώνεται ότι με ευρύτατη πλειοψηφία έγινε δεκτή η τροπολογία για την πιλοτική λειτουργία του "κουμπιού πανικού" το οποίο εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά, και ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας ("ναι" από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, "παρών" από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, "όχι" από ΜέΡΑ25).

Δεκτή έγινε, τέλος, η τροπολογία που αφορά στη μεταβίβαση επιχείρησης που κατέχει άδεια ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού με ιδιωτικό συμφωνητικό ("ναι" από ΝΔ, "παρών" από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, "όχι" από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25).

Πηγή: skai.gr