Τσίπρας για Βερναρδάκη: Απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση - Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση

«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο χθες ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο πλαίσιο διοίκησης των ΑΕΙ. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και να προβεί σε μια πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα. Να συνδέσει την επίθεση την εμπρηστική με την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τα πολιτικά θέματα και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο χθες ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε, στο στόχο του διχασμού στον οποίο θέλει για όφελος του να παρασύρει και την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», τόνισε στη συνέχεια.

Για το απαράδεκτο βίντεο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε ως μια «άστοχη, ατυχή απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση ενός βουλευτή προς το πρόσωπο σας», απευθυνόμενος στην Υπουργό Παιδείας

«Ήταν μια διατύπωση που αποσύρθηκε αμέσως και προφανώς δεν εκφράζει το κόμμα μας ούτε εμένα προσωπικά», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό για το σχόλιό του περί εκτσογλανισμό της κοινωνίας: «Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν σας ήταν αρκετή η συγγνώμη του κ. Βερναρδάκη είναι αλήθεια ένδειξη πολιτικού ήθους να έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να αντιπαραβάλλει ορολογία χαμαιτυπείου να αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή και τρομοκράτη; Είναι το απώτατο όριο τοξικότητας και του διχασμού».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης να απομακρυνθεί από την ΚΟ της ΝΔ ή να παρατηθεί από τη θέση του ο υφυπουργός παιδείας Αγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ για τα όσα είχε πει νωρίτερα για την εξέγρση του Πολυτεχνείου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη ψήφισή του.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχει ταχθεί μόνο η ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, πλην της Ελληνικής Λύσης που έχει επιφυλαχθεί.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: 

-          Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε χθες εσπευσμένα στην πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου αλλά για να επωφεληθεί μίας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε ραδιοφωνικό σταθμό. Για να βρει την ευκαιρία για μία πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα, να συνδέσει την επίθεση με την πολιτική αντιπαράθεση, αφήνοντας αισχρά υπονοούμενα για τους αντιπάλους του.
 
-          Το γάντι του διχασμού που έριξε ο Μητσοτάκης εμείς δεν θα το σηκώσουμε. Στο διχασμό που θέλει εμείς αντιτάσσουμε την ενότητα της κοινωνίας εναντίον του ιδίου και της καταστροφικής πολιτικής του.
 
 
-          Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα κύριοι, θα σας ταράξουμε στην πολιτική ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την υπευθυνότητα. Δεν θα παρασυρθούμε στον τοξικό σας κατήφορο, είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.
 
-          Ο αρχηγός σας βρίσκεται σε αδιέξοδο της ανεπάρκειάς του να διαχειριστεί τις κρίσεις που μεγένθυνε και πολλαπλασίασε..
 
-          Η Κομισιόν ανησυχεί, η κυβέρνηση ντροπιάζει τη χώρα. Λέει η έκθεσή της ότι απειλείται η ελευθερία του Τύπου, ότι υπάρχει θέμα με το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, ότι παρακολουθούνται, διώκονται, ακόμα και δολοφονούνται. Έτσι λέει η έκθεση της Κομισιόν.
 
-          Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει παραγωγός τοξικότητας και διχασμού
 
 
-          Άστοχη, ατυχής, απαράδεκτη και καταδικαστέα η δήλωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Αμέσως απεσύρθη και ζήτησε άμεσα συγγνώμη. Δεν εκφράζει προφανώς ούτε το κόμμα ούτε εμένα προσωπικά, παρά το γεγονός ότι είμαι οξύτατος στην πολιτική κριτική μου.
 
-          Είναι ένδειξη πολιτικού ήθους απέναντι σε μία καθαρή συγγνώμη ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να αντιπαραβάλλει ορολογία χαμαιτυπίου και να αποκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους τσογλάνια; Και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή; Ως τρομοκράτη; Είναι πολιτικό ήθος αυτό; Είναι το απώτατο όριο τοξικότητας και διχασμού.
 
 
-          Δεν αισθανθήκαμε οργή αλλά τρόμο, όπως και εκατομμύρια Έλληνες, για το τι μπορεί να διαπράξει ακόμα αυτός ο άνθρωπος σε βάρος της κοινωνίας και της δικαιοσύνης για να κρατηθεί στην εξουσία.
 
-          Δημοσιογράφοι διώκονται αδίκως, παρακολουθούνται, δολοφονούνται. Μέσα ενημέρωσης παραδίδονται στις φλόγες και ο κ. Μητσοτάκης ορκίζεται στην ελευθερία του Τύπου αντί να αναλάβει τις ευθύνες του φοράει την τήβεννο του δικαστή για να καταδικάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.
 
 
-          Επιχειρεί να επιβάλλει κλίμα ζόφου στην ελληνική κοινωνία
 
-          Αν και δεν χρησιμοποιώ τέτοιους χαρακτηρισμούς, μιας και ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον αήθη χαρακτηρισμό εκτσογλανισμό, θα σας πως τι είναι εκτσογλανισμός.
 
-          Εκτσογλανισμός είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμα και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας κ. Λιγνάδης, που θα μας κουνάει το δάχτυλο τώρα ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του. Αυτό είναι εκτσογλανισμός. Το αίσθημα της ατιμωρησίας και της αδικίας που μου μετέφεραν χθες οι γονείς του Ζακ, που οι δράστες της δολοφονίας του είναι ελεύθεροι σκανδαλωδώς μετά την καταδίκη τους και προπηλάκιζαν τη Μάγδα Φύσσα μέσα στο δικαστήριο.
 
 
-          Εκτσογλανισμός είναι η έξωση συνταξιούχου από πρώτη κατοικία για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει δάνεια 1,3 εκατ, το υπουργικό σας συμβούλιο 12,4 εκατ. Και η ΝΔ 350 εκατ. Ευρώ και για εσάς δεν τρέχει τίποτα. Κανείς δεν μιλάει για αυτά, αν είναι ρυθμισμένα.
 
-          Εκτσογλανισμός είναι η λεηλασία των νοικοκυριών από τη ΔΕΗ και τα golden boys που μοιράζονται μπόνους 16 εκατ. Ευρώ με μισθούς 360.000 το χρόνο, ενώ η πλειοψηφία δεν βγάζει το μήνα. Πρώτη στην Ευρώπη σε ακρίβεια ρεύματος στις επιχειρήσεις , Τρίτη στα νοικοκυριά σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν.
 
 
-          Εκτσογλανισμός είναι η αισχροκέρδεια των παραγωγών που θα φορολογούσατε, που από 1,5 δις. Το κάνατε αρχικά 930 εκατ, το πήγατε στα 600, για να μας πείτε σήμερα ότι είναι μόλις 300 εκατ. Ευρώ. Και τελικά λέτε θα πάρετε 270 εκατ..
-          Εκτσογλανισμός είναι να μην έχει να πληρώσει ο πολίτης αλλά εσείς ανέχεστε την αισχροκέρδεια
 
-          Εκτσογλανισμός είναι ότι τάξατε power pass 600 ευρώ επιστροφή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και οι πολίτες βλέπουν στους λογαριασμούς τους μεσοσταθμικά μόλις 17 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι εκτσογλανισμός, το ψέμα, η κοροϊδία, η εξαπάτηση.
 
 
-          Εκτσογλανισμός είναι ότι δίνετε τιμητική πολιτογράφηση σε έναν τούρκο καταζητούμενο της Ιντερπόλ, υμνητή του ψευδοκράτους, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και έχουν κάνει παιδιά εδώ δεν θα την πάρουν ποτέ. Αυτός επειδή έχει λεφτά μπορεί, αυτό είναι εκτσογλανισμός.
 
-          Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πιο κυνικός, αλαζόνας και διχαστικός Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.
 
 
-          Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει το κήρυγμα του διχασμού στη συζήτηση για τη δημόσια Παιδεία, για το αύριο των παιδιών μας που διψούν για μόρφωση και προκοπή.
 
-          Θα έπρεπε αυτό το αύριο να προσεγγίσουμε με ευαισθησία, και συναίσθηση της ευθύνης.
 
Μένω έκπληκτος για την προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας κ. Συρίγο. Είστε βουλευτής της ΝΔ, όχι του ΛΑΟΣ ή της Χρυσής Αυγής. Είπατε ότι το Πολυτεχνείο είναι ένας μύθος της μεταπολίτευσης και σε αυτό το μύθο οικοδομήθηκε το Δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι αυτή η θέση της ΝΔ; Του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή;
 
-          Εκφράζουν τη ΝΔ όσα είπε ο κ. Συρίγος για να επανεκλεγεί βουλευτής από το ακροδεξιό ακροατήριο; Ή μήπως είναι γραμμή του Μητσοτάκη που μας είπε ότι δεν αναγνωρίζει την έννοια λαός, μάλλον γιατί έχει ερωτευθεί το αρκτικόλεξο ΛΑ.Ο.Σ.
 
-          Βλέποντας τους αγαπητούς συναδέλφους του ΚΙΝΑΛ, με αυτούς θα φτιάξετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Με αυτούς με αυτές τις θέσεις;
 
 
-          Από τη μία είναι η συμμαχία κυβέρνησης και κερδοσκόπων της Παιδείας με ένα όργιο συκοφαντίας του δημόσιου πανεπιστημίου και από την άλλη είναι ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα που είναι αντίθετη, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
-          Ο κ. Μητσοτάκης δεν πέρασε ούτε έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο για να το ξέρει.
 
 
-          Καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: δεν συμφωνεί κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Οι Σύγκλητοι, οι Σύλλογοι καθηγητών, όλες οι ομοσπονδίες εργαζομένων στα πανεπιστήμια, η Σύνοδος Πρυτάνεων, οι φοιτητές. Ούτε καν η ΔΑΠ, η φοιτητική σας παράταξη δεν συμφωνεί, έβγαλε ανακοίνωση να σας καταγγείλει.
 
-          1.000 επιφανείς επιστήμονες από πολλές χώρες υπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας για τις απειλές που δέχεται το δημόσιο πανεπιστήμιο από την «μεταρρύθμισή» σας. Άλλοι τόσοι πανεπιστημιακοί από όλη την Ελλάδα ζητούν την απόσυρσή του.
 
 
-          Δεν διαφωνεί μόνο όλη η αντιπολίτευση, διαφωνεί το σύμπαν όλο με το νομοσχέδιό σας, αλλά ουδόλως σας απασχολεί.
 
-          Έχετε φανατισμό κατά του δημοσίου πανεπιστημίου και προσήλωση στην κερδοσκοπία της Παιδείας, αποφεύγετε τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα.
 
 
-          Πώς θα βελτιωθεί το διδακτικό και επιστημονικό έργο, πώς θα στηρίξουμε την έρευνα και καινοτομία, πώς θα αναβαθμίσουμε τις υποδομές, πώς θα προσελκύσουμε τους καλύτερους επιστήμονες του brain drain να επιστρέψουν και να διδάξουν εδώ;
 
-          Ξέρετε ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που αμείβονται πολλαπλάσια ως διδακτορικοί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ από ότι ως μόνιμοι καθηγητές στην Ελλάδα, και όμως θα ήθελαν να επιστρέψουν.
 
 
-          Από εσάς ακούνε μόνο ότι τα ΑΕΙ είναι κέντρα ανομίας και ότι το πρόβλημα είναι η υπερβολική Δημοκρατία, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των φοιτητών. Ότι είναι πολυτέλειες η δωρεάν φοίτηση στα μεταπτυχιακά και τα δωρεάν συγγράμματα.
 
-          Προφανώς έχουν προβλήματα τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά δεν θέλετε να λύσετε κανένα από αυτά, για τα οποία σε μεγάλο βαθμό είστε υπεύθυνοι
 
 
-          Θέλετε να επιδεινώσετε τα προβλήματα γκρεμίζοντας τα θεμέλια της δημοκρατικής οργάνωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
-          Κάποια ιδρύματά μας είναι στο καλύτερο 3% και πολλά περισσότερα στο 8% παγκοσμίως.
 
 
-          Πόσο υπερήφανη είστε για τα αποτελέσματά σας; Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Αφήσατε εκτός ΑΕΙ και βορά των κολεγίων πάνω από 40.000 νέες και νέους και βάλατε στο δρόμο του λουκέτου τα μισά περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας.
 
-          Παίρνετε αστυνόμους στα πανεπιστήμια αντί για δασκάλους. Αντί να πάνε στις γειτονιές που έχουμε μία δολοφονία κάθε δεύτερη μέρα από τη μαφία που αλωνίζει.
 
 
-          Και η Τρίτη μεγάλη παρέμβασή σας, τα δυσβάσταχτα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά αντί για δωρεάν Παιδεία.
 
-          Ζείτε σε ένα περιβάλλον που ποτέ δεν σας απασχόλησε το θέμα σπουδών στη χώρα. Προετοιμάζετε τα παιδιά σας για τα κολέγια και κάποια φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας ωστόσο δεν ανήκει στην τάξη σας, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα σκέφτεστε αυτά τα παιδιά; Δεν είστε υπουργός του κολεγίου. Είστε υπουργός όλης της Παιδείας.
 
 
-          Η μόρφωση του λαού είναι ο εχθρός των εχθρών του.
 
-          Θέλετε να φτιάξετε ένα πανεπιστήμιο που θα μοιάζει με ανώνυμη εταιρία, για να προσαρμοστούν στους κανόνες της αγοράς οι νέοι.
 
 
-          Στην αγορά που λέτε ότι έχει την ικανότητα να αυτορρυθμίζεται. Τι σημαίνει αυτό; Να μην παρεμβαίνει το κράτος ή όταν παρεμβαίνει να κάνει τις εργασιακές σχέσεις ακόμα πιο ελαστικές. Δηλαδή να δίνουν κατακερματισμένα πτυχία, μερική κατάρτιση, εργαζόμενους χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και απαιτήσεις.
 
-          Κατακερματισμένη εργασία, κατακερματισμένα πτυχία, κατακερματισμένη ζωή. Αυτό είναι το όραμά σας.
 
-          Εξισώνετε προς τα κάτω και την εργασία και τη μόρφωση και λέτε ότι αυτό είναι το καινούργιο ενώ το όραμά μας το παλιό.
 
 
-          Το όραμά σας δεν είναι καινούργιο, μυρίζει ναφθαλίνη της Θάτσερ και των ακραίων νεοφιλελεύθερων της δεκαετίας του 80, που όπου εφάρμοσαν τις πολιτικές τους ακρότητες απέτυχαν παταγωδώς.
 
-          Σύμφωνα με την έκθεση της Στρατηγικής για την Αναβάθμιση των Δεξιοτήτων του Εργατικού Δυναμικού που ενέκρινε το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα, το 2020-2021 111.549 άτομα με μεταπτυχιακό αποχώρησαν από την ελληνική αγορά εργασίας. Με μεταπτυχιακό, άριστοι δηλαδή.
 
 
-          Γιατί συνέβη αυτό; Δεν είναι ανταγωνιστικοί; Δεν έχουν προσόντα; Δεν ξέρουν να συντάξουν βιογραφικά όπως είπε βουλευτής σας; Ή μήπως η περίφημη αγορά που έχετε μετατρέψει σε ζούγκλα τους πετάει εκτός;
 
-          Δεν θέλετε την σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας αλλά την αποσύνδεση της εργασίας από τους νόμους που την προστατεύουν. Την αποσύνδεση της γνώσης από τα επαγγελματικά δικαιώματα.
 
-          Επιβάλλετε μία υπερσυγκεντρωτική και ολιγαρχική δομή με έναν πανίσχυρο Πρύτανη που δεν θα ελέγχουν τα μέλη ΔΕΠ αλλά 11 «εκλεκτοί» από τους οποίους οι 5 δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο. Με αποδυναμωμένη Σύγκλητο, διορισμένους αντιπρυτάνεις και έλεγχο όλων των Επιτροπών.
 
 
-          Υπονομεύετε το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.
 
-          Στο μείζον θέμα της χρηματοδότησης, καμία απολύτως δέσμευση έστω για τα ανελαστικά έξοδα των σχολών.
 
-          Είναι ντροπή η Πολιτεία να αφήνει τα πανεπιστήμια να στηρίζονται σε χορηγίες, στα τέλη φοίτησης στα μεταπτυχιακά και στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά.
 
 
-          Στο θέμα της στελέχωσης, καμία απολύτως δέσμευση για την απαράδεκτη κατάσταση των τμημάτων, αφού δεν δημιουργείτε νέες θέσεις καθηγητών. Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη με την αναλογία καθηγητών προς φοιτητές να είναι στο μισό του μέσου όρου της Ευρώπης. Και αντί να προσλάβετε καθηγητές προσλαμβάνετε αστυνομικούς.
 
-          Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα βλάψει απλώς το πανεπιστήμιο, θα το αποτελειώσει.
 
 
-          Για αυτό δεσμευόμαστε να θέσουμε στην κρίση του λαού στην εκλογική αναμέτρηση που έρχεται την κατάργησή του, είναι δέσμευσή μας. Και στον λαό και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
 
-          Δέσμευσή μας είναι να επαναφέρουμε τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες όλων όσοι εργάζονται στα πανεπιστήμια, να αναστήσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση και τις θέσεις καθηγητών σε βάθος τετραετίας.
 
-          Δέσμευσή μας είναι να ανοίξουμε έναν δρόμο όπου όλα τα παιδιά που θέλουν να έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν στη χώρα μας σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, χωρίς φραγμούς, χωρίς ΕΒΕ, χωρίς να τους δίνουμε βορά στα κολέγια. Και να επαναφέρουμε τα δωρεάν διετή προγράμματα σπουδών για αποφοίτους ΕΠΑΛ που θα γράφονται χωρίς εξετάσεις.  
 
-          Και δέσμευσή μας είναι να ξαναγίνουν τα μεταπτυχιακά δωρεάν, είναι κοστολογημένη δέσμευση, κοστίζει πολύ λιγότερο από τα 30 εκατ της πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα κάνει τη δουλειά της στις γειτονιές και όχι στα αμφιθέατρα.

-          Η αντίληψή σας σε όλα τα πεδία θέλει το κράτος είτε διαιτητή είτε στη χειρότερη προστάτη των ιδιωτικών συμφερόντων. Για αυτό πουλήσατε τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, για αυτό αφήνετε το ράλι ακρίβειας να σαρώνει προς όφελος των καρτέλ, για αυτό ιδιωτικοποιείτε την επικουρική ασφάλιση με τα κλεμμένα από τη 13η σύνταξη, για αυτό ξηλώσατε όλο το πλαίσιο προστασίας της εργασίας, καταργήσατε το 8ωρο και διαλύσατε το ΣΕΠΕ. Για αυτό αφήσατε το ΕΣΥ να καταρρέει εν μέσω πανδημίας και κάνατε τις χάρες στους κλινικάρχες, στερώντας ζωτικές υποδομές στη μάχη της πανδημίας και είμαστε οι χειρότεροι στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε θανάτους ανα εκατομμύριο.
 
-          Η επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι μέρος της μάχης αυτής. Δεν αντιλαμβάνεστε την έννοια του δημόσιου συμφέροντος.
 
 
-          Εσείς με τα σύμμαχο τα συμφέροντα, εμείς με το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία. Δεσμευόμαστε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

-          Δεν  μπορούμε να σας νονιμοποιήσουμε, δεν θα είμαστε εδώ όταν θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές της Δημοκρατίας.
 

Πηγή: skai.gr