Βουλή: Κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία «Ελπίς»

Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν μετά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς». Επί της αρχής με παρών τοποθετήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ, Ελληνική Λύση.

Με ευρύτατη πλειοψηφία, από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, και Ελληνική Λύση εγκρίθηκαν οι τροπολογίες για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης της έβδομης πυραυλακάτου τύπου Ρουσσέν, αλλά και των εργασιών στα υποβρύχια κλάσης Παπανικολής του Πολεμικού μας Ναυτικού, καθώς επίσης για την έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων, από την πανδημία,  επιχειρήσεων  ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκθέσεων και εκδηλώσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, γυμναστηρίων και σχολών χορού.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την οποία διευθετούνται διαδικαστικά θέματα αλλά και ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας της νεοπαγούς δομής, μεταξύ άλλων με την μεταφορά της εποπτείας του ΟΑΣΠ. 

Με ενιαίο μέτωπο, τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευση, τάχθηκαν κατά της τροπολογίας του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα κτίσματα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, αλλά και για την επιβολή περιβαλλοντικού τέλος στα προς ταξινόμηση ΙΧΕ, που ανήκουν στην κατηγορία Εuro5b.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr