Βορίδης: Κατατίθεται εντός της ημέρας η παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών για το κόμμα Κασιδιάρη

Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο ή κρυπτόμενο αρχηγό κόμματος»

O υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει απόψε (Παρασκευή) στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, για ζητήματα διαφημιστικών πινακίδων και εσόδων των δήμων από αυτές, για την παράταση της κατάρτισης των προϋπολογισμών των δήμων, ζητήματα ενίσχυσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (δικηγόροι με έμμισθη εντολή) και διατάξεις για παρατάσεις προθεσμιών σε μια σειρά θεμάτων.

Επιπροσθέτως, θα υπάρξει παρέμβαση για παρατάσεις στις ΙΔΟΜ για όσους έχουν συνάψει λειτουργικές συμβάσεις με Οργανισμούς, αλλά και αλλαγή της επιλογής των προέδρων των μικρών και πολύ μικρών Κοινοτήτων, στο πλαίσιο που ζητήθηκε αυτή κατά την κοινοβουλευτική επεξεργασία του νομοσχεδίου καθώς και μια διάταξη που αφορά τις αποζημιώσεις για τις λεγόμενες εξαιρέσιμες ημέρες των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κάνοντας την διαδικασία ευκολότερη.

Στην τοποθέτησή του το μεσημέρι στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο ή κρυπτόμενο αρχηγό κόμματος».

«Εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι νοητό και έχουμε κάνει μία νομοθεσία συγκεκριμένη. Και έχουμε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο φτάσαμε μετά από πολλή σκέψη μετά από πολλή βάσανο μετά από μεγάλη ανάλυση μιας σειράς δεδομένων» σημείωσε.

Προφανώς σε συζητήσεις συνταγματικές όλοι έχουν τις απόψεις τους, έχουμε μιλήσει εκτενώς κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Εμείς εκείνο που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση, να τη θωρακίσουμε ώστε αυτή η δικαστική κρίση να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως όπου αυτή καταλήξει. Ούτε προδικάζουμε, ούτε ξέρουμε τι θα πει ο Άρειος Πάγος, ούτε έχουμε μιλήσει με οποιονδήποτε, ούτε οτιδήποτε πει σχετικό. Απλώς τί θέλουμε; Θέλουμε να είναι ισχυρή. Να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως. Γι’ αυτό και σε αυτή την κατεύθυνση, της ενισχύσεως της δικαστικής κρίσης, θα είναι η εκδήλωση της συμπληρωματικής παρέμβασής μας στη διάταξη που έχει καταστρωθεί. Η διάταξη αυτή, φαντάζομαι ότι εντός την σήμερον θα κατατεθεί, άρα θα υπάρχει χρόνος» πρόσθεσε σύμφωνα με την ΕΡΤ.