Βουλή: Άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η έγκριση της αίτησης της εισαγγελικής αρχής για  άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σε σύνολο 280 ψηφισάντων, 174 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και 94 κατά. Παρών, ψήφισαν 9 βουλευτές.

«Δεν φοβάμαι κανέναν κύριο Στουρνάρα», δήλωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης, υπεραμύνθηκε των διατυπώσεων που είχε χρησιμοποιήσει στην επίμαχη ανάρτηση και κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν ό,τι θέλουν.

Χαρακτήρισε εκδικητική και ουσιαστικά αβάσιμη τη μήνυση Στουρνάρα κάτι που όπως είπε θα αποδείξει και ενώπιον της δικαιοσύνης εάν αρθεί η ασυλία του. Έκανε λόγο για άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα για να καλύπτει τα σκάνδαλά του.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, μετά από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς «χάρισε» πάνω από μισό δισ. ευρώ σε εφοπλιστές που είχαν πάρει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και δεν καταλογίστηκαν ευθύνες στα στελέχη της τράπεζας, καθώς είχε ψηφιστεί το 2019 διάταξη για το ακαταδίωκτο, προέβη σε ανάρτηση στο facebook, με την οποία απευθύνθηκε στον διοικητή της ΤτΕ ως εξής: «αρχιτραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, το Φλεβάρη του 2019 είχες κάνει έκτακτη σύσκεψη για το δικό μου νόμιμο δάνειο των 100.000 ευρώ το οποίο αποπληρώνεται κανονικότατα. Τώρα που αποκαλύφθηκε από το Documento πως η πέντε φορές ανακεφαλαιοποιημένη, με τα δικά μας λεφτά, Τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα και του Μεγάλου, πρακτικά διέγραψε 900 εκατομμύρια ευρώ, από δάνεια ενός δισ. που είχε δώσει σε πέντε εφοπλιστές, θα κάνεις καμιά σύσκεψη; Θα ζητήσεις ευθύνες; θα ζητήσεις τα χρήματα πίσω για να θωρακίσεις την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος; Θα απαιτήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς να στείλει στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν τα τραπεζικά στελέχη που τα χορήγησαν; Ή θα κάνεις την πάπια; Με ακούς ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη που σου κάτσαν στο λαιμό τα 100.000 του δικού μου δανείου, που το πήρα γιατί ζοριζόμουνα, καθώς, ως υπουργός, δεν δούλευα ως γιατρός και βέβαια δεν έπαιρνα μίζες; Με ακούς ελεεινέ και τρισάθλιε υπονομευτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ήθελες προληπτική γραμμή και νέο μνημόνιο και τώρα καταπίνεις αμάσητα 900 εκατομμύρια ευρώ, που γλεντοκόπησαν τα φιλαράκια σου οι εφοπλιστές, μαζί με τα κοράκια της Τράπεζας Πειραιώς και της Marfin του Βγενόπουλου; Τίποτα δεν θα ξεχαστεί Γιάννη Στουρνάρα και η άλλη φορά θα είναι αλλιώς. ΥΓ. Ψάχνω κι εκείνο το πιθηκάκι της πληρωμένης δημοσιογραφίας, τον Υποφάντη του βοθροκάναλου του Σκάι, να δω αν πήγε σε κανένα ATM, να δει αν βγάζει 900 εκατομμύρια ευρώ το μηχάνημα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, που υπογράμμισε ότι το παραπάνω κείμενο συνδέεται με την κοινοβουλευτική και πολιτική του δραστηριότητα, είπε ότι η μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα εντάσσεται στις άθλιες μεθοδεύσεις που επινοεί και μετέρχεται το διεφθαρμένο και δαπλεκόμενο σύστημα για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα του και για να εκδικείται όσους επιμένουν στην ανάδειξη αυτών και απαιτούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πρωταγωνιστών τους.

«Στη μήνυσή του, o κ. Στουρνάρας λέει ότι η φράση "ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη", δεν συνάδει με το κύρος της θέσης του και ότι τέτοιες εκφράσεις ασκούν βλαπτική επίδραση σε βάρος της ίδιας της ΤτΕ. Κύριε αρχιτραπεζίτη, βλαπτική επίδραση σε βάρος της ΤτΕ ασκούν οι πράξεις και οι παραλείψεις σου. Όχι οι δικοί μου πολιτικοί χαρακτηρισμοί και η κριτική που σου ασκώ», είπε ο Παύλος Πολάκης. 

«Αν εγώ καταμήνυα τον σημερινό υπουργό υπανάπτυξης, τον κ. 'Αδωνι Γεωργιάδη, για όσα έχει πει και έχει γράψει κατά καιρούς για εμένα ή πολύ περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλλε μηνύσεις εναντίον του, επικαλούμενος το ίδιο επιχείρημα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ότι δηλαδή δεν συνάδει με το κύρος του πρωθυπουργού της χώρας να τον αποκαλείς αλήτη μέσα στο Κοινοβούλιο ή να τον αποκαλείς τρισάθλιο, είναι βέβαιο ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αντί για το καθημερινό στασίδι στα κανάλια θα είχε πιάσει μόνιμη θέση κατηγορουμένου στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων», ανέφερε επίσης ο Παύλος Πολάκης. 

Πηγή: skai.gr