Βορίδης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο να διεξάγει εκλογές

«Δεν θα πυκνώσουμε τον χρόνο μίας κυβερνητικής θητείας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο που συνέβη αυτή η τραγωδία», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα 

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο να διεξάγει εκλογές» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης ενώ  σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν αυτές θα διεξαχθούν την Κυριακή, 21 Μαΐου, απάντησε: «Είπε Μάιο, νομίζω, ο πρωθυπουργός. Το 21 του μηνός δεν το είπε. Εσείς έχετε δικαίωμα να κάνετε εκτιμήσεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις, στο περιθώριο των εγκαινίων του γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη, που τελέστηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ, τόνισε ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Προφανώς το συσχετίζετε με την τραγωδία των Τεμπών την οποία έχουμε ζήσει. Είναι απολύτως προφανές ότι υπάρχει ένα δημοσκοπικό κόστος εξαιτίας αυτού του τραγικού περιστατικού αλλά νομίζω ότι έμφαση δεν μπορεί να δίνεται σε αυτό. Είναι μία συνέπεια η οποία απλώς αποτυπώνεται στις μετρήσεις. Εάν θέλετε να μιλήσουμε για την πορεία προς τις εκλογές και το αντικείμενο της συζήτησης που θα τεθεί στη σφαίρα του δημοσίου διαλόγου προφανώς θα μιλήσουμε για πολύ περισσότερα πράγματα. Θα μιλήσουμε για την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική, για τη δημόσια τάξη, για την εθνική κυριαρχία, για την άμυνα, για τη δημόσια διοίκηση. Θα είναι μια πιο ευρεία συζήτηση προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα ψηφίσει και ο κάθε πολίτης να διαμορφώσει την άποψη του. Δεν θα πυκνώσουμε τον χρόνο μίας κυβερνητικής θητείας σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο που συνέβη αυτή η τραγωδία».

Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κ.Βορίδης είπε: «εγώ περισσότερο βλέπω έναν κόσμο που πηγαίνει στο δεν ξέρω/δεν απαντώ/ δεν έχω αποφασίσει παρά κάπου αλλού. Δεν βλέπω τεκτονικές, συστημικές αλλαγές, στο πολιτικό σύστημα και στη γενικότερη εικόνα και στην αποτύπωση των συσχετισμών, όπως για παράδειγμα την εποχή που είχαμε όντως τεκτονικές πολιτικές αλλαγές την εποχή των συνεπειών του μνημονίου. Εκεί είχαμε μία τεράστια αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Δεν βλέπω να αποτυπώνεται κάτι τέτοιο στις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον».

Για τον εάν θα πρέπει ή όχι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής να είναι υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εκλογές στις Σέρρες, ο υπουργός επισήμανε: «Το απάντησε ο πρωθυπουργός, είπε θα το συζητήσει μαζί του. Ήδη έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός. Ούτως ή άλλως δύο είναι οι άνθρωποι που έχουν να αποφασίσουν για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Ο ίδιος εάν ενδιαφέρεται και ο πρωθυπουργός εάν θα τον προτείνει. Είπαν ότι θα το συζητήσουν, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της συζήτησης».

Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ίδιος εάν βρισκόταν στη θέση του κ.Καραμανλή, ο κ.Βορίδης τόνισε: «Θεωρώ ότι ο κ.Καραμανλής με την παραίτησή του ανέλαβε πολιτική αντικειμενική ευθύνη αλλά έδειξε και μία μοναδική ευθιξία την οποία μπορεί να την θεωρούμε αυτονόητη αλλά, δεν είχαμε δει το αυτονόητο να γίνεται από άλλους. Το είδαμε να γίνεται από τον συγκεκριμένο. Πώς θα αντιδρούσα; Όπως κι εκείνος: Θα συζητούσα με τον πρωθυπουργό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ