Βορίδης - ΣΚΑΪ: Τo ορόσημο που θα κρίνει υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους δημόσιους υπαλλήλους

Βορίδης - ΣΚΑΪ: Τo ορόσημο που θα κρίνει υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στους δημόσιους υπαλλήλους

Απάντηση στο ερώτημα για το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους δημόσιους υπαλλήλους έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης προσδιόρισε το χρονικό ορόσημο, το σημείο καμπής που θα κρίνει ενδεχόμενη αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό. 

«Απάντησε ο πρωθυπουργός σε αυτό... Τι είπε; αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αυτό δεν είναι κάτι το οποία εξετάζεται. Όμως να είμαστε σαφείς και να είμαστε ξεκάθαροι… Αυτό, η περαιτέρω θέσπιση υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες πλην των υγειονομικών, εξαρτάται από την εξέλιξη και την πορεία της πανδημίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε, μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων. Θα δούμε πώς θα πάει εκεί, και θα δούμε τι χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών. 

«Θα δώσουμε και άλλα» 

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι «η οικονομία του χρόνου θα πάει καλύτερα, και θα δώσουμε και άλλα». Βάλλοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν μετράνε τα προσωρινά μέτρα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εντυπωσιακή προσέγγιση, πχ η ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία ανεστάλη για το τρέχον έτος, προσωρινό μέτρο ήταν, δεν πληρώθηκε, και επεκτάθηκε και στο 2022». 

«Όταν έχεις λογαριάσει ότι η ανάπτυξή σου θα είναι στο 2,9% - 2,8% και σου βγαίνει κατ’ ελάχιστον στο 6% έχεις δημοσιονομικό χώρο 3 μονάδες του ΑΕΠ, όταν έχεις υπολογίσει ότι ο τουρισμός σου με ένα ορισμένο τρόπο και ο τουρισμός σου έχει ανέβει πάνω από το 2019, στην πραγματικότητα έχεις πάρα πολύ καλή πορεία της οικονομίας. Τι λέμε; ως κόμμα έχω δεσμευθεί ότι θα μειώνω φόρους, εισφορές και ΕΝΦΙΑ προεκλογικά, αρκεί να έχω τη δημοσιονομική δυνατότητα. Την έχω; Είναι αποφάσεις με βάση το προεκλογικό μου πρόγραμμα». 

Ξεκαθάρισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματική προθεσμία, και όχι μόνο γιατί αυτό έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός. Περάσαμε τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας εξαιτίας του λοκντάουν ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρχει καθολικό λοκντάουν, έχουμε στα χέρια μας το εμβόλιο, έχουμε θεαματική ανάκαμψη την ταχύτερη της ΕΕ, και μπροστά μας μια χρονιά που θα αρχίσουν να πέφτουν τα χρήματα του Ταμείου (Ανάπτυξης). Εξαιτίας της μεγάλης ρευστότητας που ρίχνουν οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία χρήματος, ωριμάζουν και τρέχουν χρηματοδοτικά προγράμματα και που θα μάς δώσουν μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η χώρα έχει το μεγαλύτερο ρυθμό επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, γιατί υπάρχ9ουν συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές όπως μείωση των γραφειοκρατικών βαρών, μείωση φορολογίας, και εισφορών, στήριξη των επενδύσεων.  
 

Πηγή: skai.gr