Βορίδης σε ΣΚΑΪ για Μπάλλο: Ο κρατικός μηχανισμός ήταν εκεί – Τζανακόπουλος: Τεράστια καταστροφή

Ο κρατικός μηχανισμός ήταν εκεί, υπήρξαν μικροζημιές όχι κάτι φοβερό, απεγκλωβισμοί έγιναν στη Βόρεια Εύβοια τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης για το κύμα κακοκαιρίας Μπάλλος. 
 
«Υπάρχει όχι επικάλυψη αρμοδιοτήτων, αλλά πολυπλοκότητα στο νομικό πλαίσιο. Η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα να καθορίζουν φρεάτια, εξαρτάται από το δρόμο η αρμοδιότητα» διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο να το κάνουμε πιο λειτουργικό, αυτή η άσκηση είναι σύνθετη, υπάρχει δουλειά η οποία πρέπει να γίνει» σημείωσε. 

Όσον αφορά την αυξημένη κυκλοφορία εξήγησε πως είναι λογική γιατί έχουμε επιστρέψει σε δραστηριότητες, έχει τελειώσει η τηλεργασία επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Εκτίμησε ότι ο δακτύλιος θα βελτιώσει αρκετά τις συνθήκες. 

Για τεράστια καταστροφή και κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού που διαρκεί ακόμα μίλησε από πλευράς του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Η κυβέρνηση κατηγόρησε την περιφέρεια της Αθήνας γιατί βιώσαμε την τεραστία καταστροφή και κατάρρευση, ενώ ο κ. Πατούλης κατηγορεί την κεντρική κυβέρνηση για μειωμένη χρηματοδότηση και για γραφειοκρατία που υποτίθεται τον εμπόδισε να έχει εργολαβίες για τα φρεάτια το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Επιτελική αποτυχία και αποτυχία συνολικά» δήλωσε. 

Σύμφωνα με το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ οι συνθήκες είναι πρωτοφανείς, η κατάσταση στους δρόμους έχει γίνει αβίωτη, κι αυτό έχει να κάνει με συνολική πολιτική και την κυβερνητική αποτυχία σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ. 

Πηγή: skai.gr