ΚΑΙΡΟΣ

Βορίδης: Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης - Συνυπήρξα όμως με αντισημίτες

«Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης» δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, παραδεχόμενος παράλληλα ότι «έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες».

Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, επισημαίνει ο υπουργός, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική».

Σημειώνεται ότι το ισραηλινό ειδησεογραφικό σάιτ Ynet ανέφερε ότι το ΥΠΕΞ του Ισραήλ «μελετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ειδικά τον διορισμό ενός από τους υπουργούς που είναι γνωστός για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές του απόψεις και διερευνούμε τις συνέπειες αυτού του διορισμού».

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Jerusalem Post σημείωνε, επικαλούμενη ανώτερη διπλωματική πηγή, ότι «το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, εξαιτίας του αντισημιτικού του παρελθόντος».

Αναλυτικά η δήλωση του Μάκη Βορίδη