Κλείσιμο

Βορίδης για Έβρο: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα είχε πολιτική «άστε τους όλους μέσα»

Την άποψη ότι τα τελευταία γεγονότα σε Αιγαίο και Έβρο συνιστούν μία μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας μας εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι έχει ήδη συντελεστεί μία τεράστια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα η οποία σε λίγο καιρό θα αποτυπωθεί και σε νομικό επίπεδο. «Η κρίση αυτή θα αναδιατάξει μία σειρά ζητημάτων» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να περάσει κανείς παράνομα στην Ελλάδα, και τόνισε ότι «αν βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθούσε την πολιτική “laissez-passer” δηλαδή αφήστε τους να περάσουν όλοι μέσα, όπως έπραξε και τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε». Πρόσθεσε μάλιστα ότι με αυτή την πολιτική σήμερα στα σύνορα θα υπήρχαν 60.000 μετανάστες και όχι μόνο 10.000. Επεσήμανε δε, ότι όποιος εισήλθε παράνομα στη χώρα και συνελήφθη θα εκτίσει κανονικά την ποινή και δεν θα απελαθεί, ώστε να σταλεί το μήνυμα στην αντίπερα όχθη.

 

 

Ο υπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία απρόβλεπτο και επικίνδυνο παίχτη ο οποίος διαταράσσει τις διεθνείς ισορροπίες και επανέλαβε ότι Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έχει απλώσει τα χέρια του πιο μακριά από εκεί που φτάνουν και πληρώνει στη Σύρια την πολιτική της απόπειρας της να ισορροπήσει ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ.

Ο κ. Βορίδης εκτίμησε μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αντίστροφη μεταναστευτική ροή προς την Τουρκία και όλοι όσοι ήρθαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα αρχίσουν να επιστρέφουν προς το εσωτερικό της χώρας καθώς θα αντιληφθούν ότι τα ελληνικά σύνορα δεν είναι ανοιχτά.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, ο υπουργός σημείωσε ότι η Γερμανία τηρεί στάση αναμονής επί του ζητήματος και εκτίμησε ότι ο Ερντογάν κάποια στιγμή θα υποχωρήσει.  

Πηγή: skai.gr