ΚΑΙΡΟΣ

Βολές κατά τραπεζών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Βολές κατά των τραπεζών, της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και των εκάστοτε κυβερνήσεων για τις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα, εξαπολύουν οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών.

Οι βουλευτές, αφού υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, κάνουν λόγο για τοκογλυφική πολιτική εκ μέρους τους, ενώ βάλλουν και κατά της Τράπεζας της Ελλάδας χαρακτηρίζοντάς ανίκανη να παρέμβει, «απλώς παρούσα» και ελεγκτικά και ουσιαστικά συνένοχη.

Αιχμές αφήνουν και για τις εκάστοτε κυβερνήσεις κατηγορώντας τες ότι κάθε φορά ανοίγουν αφειδώς τις κάνουλες του δημοσίου χρήματος, ζεστού ή με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων για την ενίσχυση τραπεζών.

Κατόπιν αυτών, αφού τονίζουν ότι οι τράπεζες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, καλούν την κυβέρνηση να απαλλαγεί από τις φοβίες των τραπεζιτών και να παρέμβει άμεσα και κατάλυτικά ώστε να αναγκαστούν οι τραπεζίτες να διοχετεύσουν ρευστότητα στην αγορά, «γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομα ανάπτυξη στη χώρα μας». Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου