Βλάσης στον ΣΚΑΪ: Δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως – Πώς θα φτάσει στην Αθήνα

Την διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν θα διανεμηθεί, εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Μάιρα Μπάρμπα και Γιώργο Ευγενίδη.

Εξήγησε πως φέτος, λόγω της συγκυρίας, το Άγιο Φως δεν θα το υποδεχθεί η χώρα μας «με τη λαμπρότητα και τις τιμές που του αρμόζουν», ωστόσο το πλέον σημαντικό είναι ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τις ισραηλινές αρχές, θα φτάσει κανονικά στην Ελλάδα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

- Αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει για το Ισραήλ. Σε αυτό θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.

- Δεν θα κατεβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.

- Το αεροσκάφος θα επιστρέψει από το Τελ Αβιβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

- Το Άγιο Φως θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

- Θα γίνει μια λιτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.

- Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

«Για εμάς αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό», «δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Βλάσσης.
 

Πηγή: skai.gr