Κλείσιμο

Βερναρδάκης: Ζητά «συγγνώμη» από την Νίκη Κεραμέως μετά το σάλο για το βίντεο

«Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο» ανέφερε ο Χριστόφος Βερναρδάκης

Συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφος Βερναρδάκης για το απαράδεκτο βίντεο, στο οποίο συνέκρινε την Νίκη Κεραμέως με την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε δήλωσή του ο κ. Βερναδάκης αναφέρει: «Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ. Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο».

Το εν λόγω βίντεο, που κατέβηκε από τον λογαριασμό του πρώην υπουργού στο Tik Tok προκάλεσε σάλο στα social media, ενώ προκάλεσε και τις οργισμένες αντιδράσεις τόσο της ίδιας της κ. Κεραμέως όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον κ. Βερναρδάκη για απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα και μισογυνισμό και κάλεσε με ανάρτησή της στο twitter τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση απέναντι στα σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός... Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τι θέση θα πάρει;» γράφει η κ. Κεραμέως.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Βερναρδάκης ξεπέρασε και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας».

Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής  δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει».

Στο βίντεο ο κ. Βερναρδάκης αναρωτιόταν εάν η κ. Κεραμέως είναι η... Πισπιρίγκου της παιδείας και σημείωσε ότι η υπουργός Παιδείας:  

«1) Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια. 

2) Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά  δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.  

3) Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.

4) Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.

5) Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

6) Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας».

Πηγή: skai.gr