Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει πρακτικά τη νέα κυβέρνηση

Την πεποίθηση ότι έως αύριο το μεσημέρι θα έχει συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι αυτό είναι η μοναδική «πρακτική λύση».

Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσωπών των τριών κομμάτων για το πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι συνάντηση άρχισε με καθυστέρηση που υπερέβη τη μία ώρα, λόγω του εκρηκτικού κλίματος που είχε επικρατήσει σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Βενιζέλο για το αν θα συμμετάσχουν στελέχη του κόμματος στη νέα κυβέρνηση.

Θέση του κ. Βενιζέλου ήταν να μην συμμετάσχουν, ενώ με την απόφαση του διαφώνησαν οι κύριοι Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και Ευθυμίου.

Για την εκτόνωση της έντασης, ο κ. Βενιζελος παρέπεμψε το ζήτημα στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει νωρίς αύριο το πρωί, 20 Ιουνίου, προκειμένου να ληφθεί μία απόφαση.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» ούτε «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», αλλά πως θα στηρίξει την κυβέρνηση «ειλικρινά» και θα μετάσχει σε αυτήν με τον πιο ωφέλιμο τρόπο.

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να συμμετάσχει στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα που έχει προτείνει ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr