Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ στόχος «ρεσάλτου» ως «εγγυητής της σταθερότητας» (upd)

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως βρίσκετια σε αδιέξοδο, χωρίς να ενδιαφέρεται για την αλήθεια ή τον καταλογισμό της ευθύνης, αλλά για την πολιτική αξιοποίηση της όλης υπόθεσης.

«Οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης», «οι δυνάμεις που επενδύουν στο αδιέξοδο», βρίσκονται σε κατάσταση «πολύ υψηλής νευρικότητας», σχολίασε με νόημα ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για την υιοθέτηση μίας «στρατηγικής εφόδου», η οποία αποσκοπεί στην «αποσταθεροποίηση της χώρας», αλλά κατάληξε σε «αποτυχία» στις εκλογές του 2012 και υπό το βάρος της συμφωνίας του Eurogroup για το χρηματοδότηση της Ελλάδας τον Δεκέμβριο.

Μετά από τις εν λόγω αποτυχίες, «έμεινε το ρεσάλτο», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος στοχοποιήθηκαν από την Κουμουνδούρου καθώς η Ιπποκράτους είναι «εγγυητής της σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής» και «ανέκοψε την πολική της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ» στις εκλογές, ενώ ο ίδιος κατάστησε εφικτή την όλη έρευνα, δίνοντας το αρχείο της λίστας στις Αρχές.

«Στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση», «δε σας ενδιαφέρει η αλήθεια, δε σας ενδιαφέρει ο καταλογισμός της ευθύνης», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα στραμμένο σταθερά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση πως θέλει να αξιοποιήσει την υπόθεση ως «μοχλό» στο πλαίσιο μίας «πολιτικής σκευωρίας», έχοντας ωστόσο «εκτεθεί» από τον «κατακλυσμό των αποκαλύψεων».

«Είστε ανίκανοι, σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχετε τι να προτείνεται», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας στο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν μπορεί να «διαχειριστεί το πολιτικό του μέγεθος» και πως είναι ένα «εκκρεμές» ανάμεσα στο «φλερτ της βίας» και την «αναζήτηση πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης».
Πηγή: skai.gr