Βενιζέλος σε Βούτση: Δώστε τη δικογραφία της Novartis στη δημοσιότητα

Βενιζέλος σε Βούτση: Δώστε τη δικογραφία της Novartis στη δημοσιότητα
Να δοθεί η δικογραφία για τη Novartis στη δημοσιότητα, ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στηλιτεύοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς, υπογραμμίζοντας δηκτικά ότι «εξελίσσεται μία βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου» και αφήνοντας υπαινιγμούς περί διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Επειδή προσωπικά το ζήτημα με αφορά μόνο από την πλευρά των θεσμών και της καταδίωξης των συκοφαντών και εκείνων που τους υπέθαλψαν πολιτικά και δικονομικά, ζήτω από εσάς και τη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Τονίζει, δε, ότι μοναδική εγγύηση είναι η απόλυτη διαφάνεια και η δημοσιότητα των διαδικασιών «χωρίς μυστικοπάθειες και κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που προστατεύονται από την βάσανο της δημόσιας εξέτασης».

Ο ίδιος αναφέρεται αναλυτικά σε όσα εξελίχθηκαν χθες αναφορικά με την επίμαχη δικογραφία, καταγγέλλοντας κραυγαλέα παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών με την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την ενημέρωσή του για την υπόθεση, καθώς και την ενημέρωση του «απολύτως αναρμόδιου πρωθυπουργού» όπως σημειώνει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά