ΚΑΙΡΟΣ

Βενιζέλος: Οι σοσιαλιστικές δυνάμεις να δώσουν έμφαση στην αλληλεγγύη

«Οι σοσιαλδημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν έμφαση στην αλληλεγγύη, στον πλουραλισμό, στην δημιουργικότητα, στην τόνωση της απασχόλησης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Ρώμη, οι συμμετέχοντες στο οποίο εξέλεξαν τον Μάρτιν Σούλτς ως υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη που να βοηθά τους πολίτες της και αυτή την Ευρώπη, αντιπροσωπεύει, ακριβώς, η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Λέμε όχι στον ευρωσκεπτικισμό και στους οικονομικούς εθνικισμούς και θεωρούμε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αφορά όλες τις προηγμένες κοινωνίες μας, όλους τους πολίτες μας», πρόσθεσε ο υπουργός των εξωτερικών, ο οποίος θεωρεί βασικής σημασίας «να πείσουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές τους πολίτες ότι η ενωμένη Ευρώπη δεν σημαίνει ανεργία, ύφεση και λιτότητα, αλλά ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και απασχόληση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συμμετοχή του Ματέο Ρέντσι στο συνέδριο

Κατά τη συνάντηση των ευρωπαίων σοσιαλιστών συμμετέσχε, μεταξύ των άλλων και ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ως επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

«Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το εξάμηνο της προεδρίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να προωθήσουμε ένα καινούριο μοντέλο στην Ευρώπη. Πρώτα από όλα, όμως, η Ιταλία πρέπει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, όχι επειδή μας το ζητούν οι διάφοροι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αλλά επειδή είναι κάτι που χρειάζονται τα παιδιά μας», τόνισε ο Ρέντσι.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η κοινωνική Ευρώπη είναι προϋπόθεση και όχι συνέπεια της Ευρώπης της οικονομίας», δήλωσε ο τριανταεννιάχρονος Ιταλός πρωθυπουργός.

Η Ιταλίδα υπουργός εξωτερικών, Φεντερίκα Μογκερίνι, τέλος -με την οποία συναντήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο κύριος Βενιζέλος- θέλησε να στείλει, από το συνέδριο, το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να μιλάμε ξεχωριστά για Ελλάδα, Γερμανία ή Φινλανδία. Η πραγματική, βασική διαφορά είναι ανάμεσα σε προοδευτικούς και συντηρητικούς» τόνισε.
Πηγή: skai.gr