«Πυρά» Βέμπερ κατά Ερντογάν: Απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας - Απομακρύνεται η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε συνέντευξή του στη Bild εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραστεί στην άτυπη Σύνοδος Κορυφής στην Πράγα.

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραστεί στην άτυπη Σύνοδος Κορυφής στην τσεχική πρωτεύουσα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ επισημαίνοντας παράλληλα πως ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί παράλληλα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

«Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό τραπέζι από την πίσω πόρτα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Bild και προσθέτει ότι ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του δύναμη στα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Εάν ο Ερντογάν μεταβεί στη σύνοδο κορυφής στην Πράγα αυτή την εβδομάδα, τότε η ΕΕ πρέπει να του μιλήσει ξεκάθαρα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στα κατεχόμενα της Κύπρου και απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη συμπεριφορά μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ, αλλά και η πραγματικότητα για τις υποτιθέμενες φιλοδοξίες του Ερντογάν για ένταξη της χώρας του στην ΕΕ», επισημαίνει ο Χριστιανοκοινωνιστής.

Ο Βέμπερ τονίζει επίσης ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πρέπει «να μην επιτρέψουν καμία ασάφεια σχετικά με την ευρωπαϊκή υποστήριξη για την Ουκρανία και το μέλλον της ΕΕ» στη συνάντηση που θα έχουν στην Πράγα. Μάλλον ήρθε η ώρα να είμαστε σαφείς απέναντι στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι «Η προοπτική ένταξής της στην ΕΕ έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό».

Πηγή: skai.gr