Βαρουφάκης: Νομπελίστες με έχουν συγχαρεί για την διαπραγμάτευση του 2015

Aμετανόητος για τους χειρισμούς του στην διαπραγματευση του 2015 που οδήγησε στο κλείσμο των τραπεζών και τα capitals controls εμφανίστηκε ο  Γενικός Γραμματέας του πολίτικου κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας  στον ΑΝΤ είπε ότι : «Νομπελίστες με έχουν συγχαρεί για τη διαπραγμάτευση του 2015» και πρόσθεσε ότι «Το αν μπορώ να αφουγκραστώ την κοινωνία, θα το κρίνει ο κόσμος από την πορεία μου και από το αν ξεπουλήθηκα. Με λοιδορούν όταν είπα «όχι» στον Ντάισελμπλουμ και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ;».

Από εκεί και πέρα αναφερόμενος στο πόθεν έσχες είπε: «Όλα μου τα χρήματα φορολογούνται στην Ελλάδα. Το 2015 άφησα το σπίτι μου και τα εισοδήματά μου στο εξωτερικό και ήρθα εδώ. Το 2015 που έγινα υπουργός κατέρρευσαν τα εισοδήματά μου. Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, τα περισσότερα μου χρήματα είναι από το εξωτερικό και προέρχονται από άρθρα, ομιλίες, βιβλία κλπ. Τα χρήματα συγκεντρώνονται σε έναν λογαριασμό στην Ελβετία, αλλά φορολογούνται στην Ελλάδα με τους υψηλότατους φορολογικούς συντελεστές, ενώ είχα τη δυνατότητα να τα αφήσω στο εξωτερικό. Το βιβλίο μου έσπασε τα ρεκόρ σε όλο τον κόσμο. Πήρα κάποια χρήματα και πλήρωσα φόρο πάνω από 55% στο ελληνικό δημόσιο».

Όσο για τα αυτοκίνητα, τις μετοχές και τα ακίνητα που περιγράφονται στα πόθεν έσχες του είπε: «Δεν έχω μετοχές. Και αυτά τα 9 ακίνητα δεν ξέρω ποια είναι αυτά. Εγώ έχω ένα σπιτάκι. έχω επίσης, ένα mini, ένα Mazda, τη μηχανή της δική μου, τη μηχανή της Δανάης. Έχω ένα σκάφος 5,85 στην Αίγινα, 29 ετών. Ναι, έχω μια βάρκα».

Πηγή: skai.gr