Τζιτζικώστας σε ΣΚΑΪ: Ο Τσαβούσογλου ενισχύει την άποψή μου ότι ήταν καλά σχεδιασμένη πρόκληση

«Ο κ. Τσαβούσογλου επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο, η ίδια η δήλωσή του είναι μια αντίφαση» ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.  

Τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η εξάωρη κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν «τεχνικό πρόβλημα», τη στιγμή που απείλησε για μελλοντικές απαγορεύσεις εισόδου Ελλήνων αξιωματούχων στην Τουρκία, σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ ο κ. Τζιτζικώστας.

«Ο κ. Τσαβούσογλου επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο, η ίδια η δήλωσή του είναι μια αντίφαση, άρα ενισχύεται η άποψή μου ότι η πρόκληση αυτή ήταν μια καλά σχεδιασμένη, προμελετημένη  πρόκληση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.  


«Γνώριζαν (οι τουρκικές αρχές) ότι η Ευρομεσογειακή Συνέλευση θα συνέβαινε πριν ένα χρόνο, και εδώ και μερικούς μήνες γνώριζαν ότι θα προήδρευα εγώ... Ο κ. Τσαβούσογλου δεν απαντά στην ουσία σε σχέση ότι επισκέφθηκα την Τουρκία ως ευρωπαίος αξιωματούχος, αυτό δείχνει ότι ήταν μια ακόμα πρόκληση στην ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια».

Η πρόκληση δεν έμεινε αναπάντητη, διευκρίνισε πάντως ο περιφερειάρχης. «Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αναγκάστηκε να άρει απαγορευτικό εισόδου, δεν της βγήκε αυτή η πρόκληση μετά από τις πιέσεις που δέχθηκε».

Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ καμία προσβολή εις βάρος της Ελλάδας είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Μπακογιάννης:  «Ο τουρκικός λαός δεν είναι ο Ερντογάν» 

«Κρίμα, λυπάμαι, έχασε σήμερα μια ευκαιρία η Τουρκία» σχολίασε από πλευράς του για το περιστατικό ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Έχασε την ευκαιρία ο κ. Τσαβούσογλου να βγει, να πει ‘λάθος συγγνώμη, και ο κ. Τζιτζικώστας είναι ευπρόσδεκτος’. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε». 

Αυτό, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι ενάντια στην τούρκικη κοινή γνώμη. Υπάρχουν άλλες όψεις της Τουρκίας, οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης ήταν ξεκάθαροι ότι ήταν απαράδεκτο και αναίτιο αυτό το περιστατικό εξήγησε. 

«Υπάρχει όμως και ο ίδιος ο κόσμος… Ιδρύσαμε πάρκο αλληλεγγύης και εκεί είδαμε το έξης: έκανα χαιρετισμό υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των δύο λαών, άλλα ενάντια στον εθνικισμό, τις απειλές την πατριδοκαπηλία, και κόσμος χειροκροτούσε». «Τουρκία δεν είναι μόνο ο πρόεδρος, η κυβέρνηση, υπάρχει  και ο λαός» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης. 

Πηγή: skai.gr