Τζανακόπουλος: Αποδεικνύεται ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού

Δ. Τζανακόπουλος: Να παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την "ανέλεγκτη" εισαγγελέα Βλάχου- Προφανείς οι ευθύνες Μητσοτάκη για το δίδυμο σκάνδαλο

"Μετά την εξέταση και του Προέδρου της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε πλέον αποδεδειγμένα με ένα δίδυμο σκάνδαλο. Από τη μια πλευρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και από την άλλη πλευρά το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ευθυνών και των εντολών Μητσοτάκη" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Προκύπτει, ανέφερε, ότι στις 29 Ιουλίου, όταν και κατατέθηκε η καταγγελία Ανδρουλάκη στην Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών για την παρακολούθηση από το Predator, ο κ. Κοντολέων, τότε διοικητής της ΕΥΠ, έδωσε εντολή καταστροφής των μηχανημάτων στα οποία καταγράφονταν οι συνομιλίες και τα μηνύματα των παρακολουθούμενων, πριν καν ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, πριν καν προκύψει η ενημέρωση της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. "Άρα, λοιπόν, ΕΥΠ και Predator στην πραγματικότητα λειτουργούσαν από κοινού".

"Δεύτερο στοιχείο είναι το γεγονός ότι, όπως αποτυπώνεται και στη σχετική έκθεση, στο σχετικό πρακτικό της ΑΔΑΕ, υπήρξε άρνηση συνεργασίας από τον νυν Διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη και την ίδια στιγμή η δήλωση της αρμοδίας εισαγγελέως ότι θεωρεί τον εαυτό της ανέλεγκτο".

"Σχετικά με όλα αυτά, είναι προφανείς οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη, αλλά είναι και προφανής η ανάγκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα ώστε να ελέγξει την κατά τη γνώμη της ανέλεγκτη κυρία εισαγγελέα που έχει την αρμοδιότητα για την ΕΥΠ".

"Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε και μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και με κάθε άλλο νόμιμο μέσο να δουλεύουμε ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδωθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα που αρμόζει" κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 
 

Πηγή: skai.gr