Τσίπρας στη Βουλή: Στη «ρήτρα Μητσοτάκη» να αντιτείνουμε τη «ρήτρα πολιτικής αλλαγής»

Να το ξανασκεφτούν και να υπερψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τους βουλευτές της ΝΔ, παίρνοντας εκτάκτως τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται και ψηφίζεται αύριο το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον «Γιατρό για όλους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τροπολογία για την «προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων από τις εντολές διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλής προερχόμενης από ρήτρες αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλουμε με το χέρι στην καρδιά να σας καλέσουμε να αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι σε αυτούς τους πολίτες. Δεν καλούμε σε ένα κίνημα 'Δεν Πληρώνω'. Kαλούμε όμως εσάς να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορεί αυτούς τους ανθρώπους που σε όλη τους τη ζωή είχαν μάθει να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και σήμερα δεν έχουνε, να τους ονομάζεται τζαμπατζήδες και να τους βάζετε σε μία διαδικασία απέναντι στο νόμο και να απειλείται στο επόμενο διάστημα η διακοπή της ηλεκτροδότησης».

Και συνέχισε λέγοντας: «Καταθέτουμε μία τροπολογία έχοντας συναίσθηση ευθύνης της αγωνίας που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Ζητάμε και από σας να την υπερψηφίσετε. Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα, κύριοι της κυβέρνησης, σε αναπήρους, σε συνταξιούχους και ανέργους, σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν αυτό τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας αναπροσαρμογής, σταματήστε αυτό το αίσχος της αισχροκέρδειας σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «έλλειμμα ενσυναίσθησης» ως προς το τι συμβαίνει στην κοινωνία και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ότι «ακούει όσα εντέλλονται οι πάροχοι και η διαπλοκή».

Σημείωσε ότι «η ΡΑΕ διαδίδει δεξιά κι αριστερά διαρροές χωρίς έρχεται να δώσει τα ακριβή νούμερα ως οφείλει να κάνει, να ενημερώσει τον λαό και το κοινοβούλιο πόσα είναι τα υπερκέρδη».

«Σιγά μη φορολογήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του που έχουν μπει στη ΔΕΗ ως μέτοχοι και παίρνουν τα μερίσματα ή τους ιδιώτες» σχολίασε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες κάθε κομματικής προτίμησης «να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση του μόχθου της, στην ανοχή και τη συνενοχή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Τους κάλεσε «στη ρήτρα αναπροσαρμογής που εμείς την ονομάζουμε "ρήτρα Μητσοτάκη", να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος, το συντομότερο». Γιατί, τόνισε, «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο συσσωρεύονται δεινά και δυσκολεύει η επόμενη μέρα, η μέρα της ανοικοδόμησης της κοινωνίας και της οικονομίας».

Πηγή: skai.gr