ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας: Μην νομίζει κανείς πως είναι δεδομένο το αποτέλεσμα

Κανείς δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου, καθώς «ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμη τη τελευταία του λέξη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του απόψε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τις εξαγγελίες της για φοροελαφρύνσεις, κατηγορώντας την ότι «ταπείνωσε» τη μεσαία τάξη και την παρέδωσε στους δανειστές με την διαβεβαίωση ότι «έχει λίπος».

Σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάζει μεν «ιλιγγιώδη» ανάπτυξη αλλά η ΝΔ ήταν το κόμμα που επί Μνημονίων οδήγησε την χώρα «στη μεγαλύτερη υποανάπτυξη σε συνθήκες ειρήνης».

Έκανε εκ νέου άνοιγμα στους παλιού ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με το σημερινό ΚΙΝΑΛ. «Όποιος ψηφίσει ΚΙΝΑΛ δίνει εντολή στον Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές κατά των μέσων ενημέρωσης και υποστήριξε πως οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να τον συγχωρήσουν διότι πέτυχε την έξοδο από τα Μνημόνια.

Κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ποτισμένος με την βεβαιότητα ότι η εξουσία του ανήκε με κληρονομικό δικαίωμα.

«Για μας είναι έπαινος οι συκοφαντίες τους. Είναι έπαινος οι τοξικές επιθέσεις μεγάλων ΜΜΕ. Είναι έπαινος οι απειλές για στρατηγική συντριβή, οι απειλές για διώξεις και θεσμικές απαγορεύσεις. Ας είναι βέβαιοι: Δεν πρόκειται να μας γονατίσουν», είπε.Πηγή: skai.gr