Τσίπρας: Ξεχάστε εκλογές, βιώσιμη συμφωνία ή θα πούμε το «μεγάλο όχι»

Το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ή δημοψηφίσματος, επιχείρησε να κλείσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι είτε θα επιτευχθεί «βιώσιμη συμφωνία» με τους πιστωτές και η κυβέρνηση θα σηκώσει το βάρος της εφαρμογής της, είτε η κυβέρνηση θα πει «το μεγάλο όχι».

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος όμως πρόσθεσε ότι «αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Σημειώνεται ότι οι κύριοι Δραγασάκης, Παππάς, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης αναμένεται να συναντηθούν σε λίγες ώρες με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών. Το ΔΝΤ θα εκπροσωπεί πιθανότατα ο Πολ Τομσεν, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο κύριος Κοστέλο και την ΕΚΤ ο κυριος Κερέ.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών με τη σημερινή τους μορφή, λέει στο μεταξύ το ηγετικό στέλεχος του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ και συνιστά στην Αθήνα έξοδο από το ευρώ.
Πηγή: skai.gr