ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας: Η απάντηση που χρωστάω στην μνήμη του πατέρα μου

Σκληρή απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην Βουλή ότι ο πατέρας του, Παύλος Τσίπρας, ήταν εργολάβος που συνεργάστηκε με την χούντα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσίπρας διαψεύδει πως ο πατέρας του συνεργάστηκε με το δικτατορικό καθεστώς αντιτείνοντας πως εξέτισε ενάμιση μήνα σε κρατητήρια για την εμπλοκή του σε μία βομβιστική επίθεση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τονίζει πως κράτηση επιβάρυνε τον φάκελο πολιτικών φρονημάτων του με συνέπεια να μην μπορέσει να ανανεώσει το πτυχίο μηχανικού το 1970, γεγονός που κατέστησε αδύνατη την συμμετοχή σε διαγωνισμούς. Δύο χρόνια αργότερα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό του ώστε να εργαστούν ως μηχανικοί στην Σαουδική Αραβία.

Ο πρωθυπουργός γράφει ότι δεν είναι πρόθεσή του να δώσει συνέχεια στην συζήτηση, όμως οφείλει να απαντήσει ώστε να προστατεύσει την μνήμη του πατέρα του, ο οποίος δεν ήταν γνωστό δημόσιο πρόσωπο.

Αποδίδει την εμφάνιση των φημών σε βάρος του πατέρα του σε δημοσιεύματα ακροδεξιών εντύπων και σάιτ όταν εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «αστήρικτη κατηγορία» ότι ήταν ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανέας» που έπαιρνε έργα από τους συνταγματάρχες.

Συνέχεια στις φήμες έδωσε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος όμως προς τιμήν του δεν τις επανέλαβε όταν έλαβε δημόσια απάντηση.

«Δεν περίμενα όμως ότι τις αστήριχτες συκοφαντίες, το ψέμα και την αθλιότητα θα υιοθετούσε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση στη Βουλή. Στη μνήμη του πατέρα μου, λοιπόν, χρωστώ μια απάντηση» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Προσθέτει μάλιστα πως μετά την μεταπολίτευση ο πατέρας του έγινε υποστηρικτής του Ανδρέα Παπανδρέου, και μνημονεύει ενδοοικογενειακούς καυγάδες που λάμβαναν χώρα το 1989.

Ολόκληρη η ανάρτηση στο Facebook


Πηγή: skai.gr