ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας: "Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη"

Στο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένοι δίνουμε τη μάχη με μεγάλη αυτοπεποίθηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου του κόμματος στο Ζάππειο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το κόμμα ήταν παρόν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα ασκώντας μάλιστα -όπως είπε- σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.

Το κόμμα, τόνισε είναι παρών και τώρα και προσπαθεί να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης την ξεχασμένη κοινωνία, ενώ έκανε αναφορά σε ανασφάλιστους εργαζόμενους, εργαζόμενους στα προγράμματα stage κ.λπ.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα. Τόνισε ότι η ΝΔ οδεύει προς μια εκλογική συντριβή και ζητά –όπως είπε- από τους πολίτες «ψήφο ομαδικής αυτοκτονίας». Είπε επίσης πως το αντίδοτο της ΝΔ στη φτώχεια είναι περισσότερη φτώχεια και περισσότερος πλούτος στους έχοντες και κατέχοντες.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «ζητά από τους πολίτες λευκή επιταγή» με ένα πρόγραμμα που έχει τίτλο «θα τα δούμε μετά».

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν λέει κουβέντα για την απασχόληση και την ανεργία και αναρωτήθηκε ποια είναι η απόσταση μεταξύ σοσιαλισμού και βαρβαρότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νικητή των εκλογών είπε ότι η συνεργασία είναι ζήτημα προγραμματικών προϋποθέσεων και όχι αρχής.

Επισήμανε πως τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προγράμματα που δεν είναι προς την κατεύθυνση της κοινωνίας και έως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία.

Κατηγόρησε την γενική γραμματέα του ΚΚΕ ότι αντί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ανέφερε ότι καθημερινά η κ. Παπαρήγα αλλάζει στάση στον τρόπο που πολεμάει το ΣΥΝ.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Όταν ο ΣΥΝ πιάνεται στα πράσα και αποκαλύπτεται η διγλωσσία και η αφερεγγυότητά του, καταφεύγει ως συνήθως στη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία.

Αντί να απολογηθεί για τις ευθύνες που έχει το κόμμα του για το γεγονός ότι οι δήμαρχοί του, είτε έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΝ είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστούν στην εφαρμογή των προγραμμάτων STAGE και άλλων προγραμμάτων μερικής απασχόλησης. Αντί να πάρουν τις ευθύνες τους γιατί στην ΚΕΔΚΕ συμφώνησαν με το ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα με εισηγητή δήμαρχο του ΣΥΝ, για προγράμματα μερικής απασχόλησης, συκοφαντούν τον δήμαρχο της Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο και άλλους κομμουνιστές δημάρχους που πρωτοστατούν ενάντια σε όλα αυτά τα προγράμματα και μάλιστα με αποτελέσματα. Στη Νίκαια όχι μόνο δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», αλλά είναι γνωστό ότι με τον αγώνα της δημοτικής αρχής 350 συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν, πράγμα που δεν έχει συμβεί σε κανέναν άλλο δήμο.

Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί από το ΣΚΑΪ 100,3 τα μεσάνυχτα από τις 24.00 έως τη 01.00 Πηγή: skai.gr