Κλείσιμο

Τσίπρας: Δικαιωμένος γιατί βγήκε το στοίχημα της εσωκομματικής εκλογής από την βάση

«Δικαιωμένος» γιατί του βγήκε το ρίσκο, της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον "Real Fm" και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι μετά τη εκλογή «αντιστοιχίζεται ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ του 3% με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» που εμπιστεύθηκε το κόμμα στις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 και μετά που ήταν και προσωπικό του στοίχημα από την βραδιά των εκλογών του 2019.

Ανέφερε ακόμη ότι το στοίχημα της συμμετοχής ήταν ρίσκο γιατί «δεν υπήρχε ανθυποψήφιος, δεν υπήρχε αμφισβήτηση, αλλά και γιατί δεν κάναμε ότι έκαναν άλλα κόμματα, να προσκαλέσουμε τους φίλους να ψηφίζουν», αφού όσοι συμμετείχαν γράφτηκαν σαν μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τον τόπο με 30.000 μέλη, πριν την εσωκομματική εκλογή είχε 60.000 μέλη και τώρα έχουμε 170.000 μέλη, σχεδόν τριπλασίασε τα μέλη. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος αυτός ήλθε για να μείνει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μία σταθερή σχέση με την κοινωνία».

Στο ερώτημα πως εξηγεί την απουσία ανθυποψηφίου απάντησε: «υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη αλλά τώρα δεν υπήρξε τέτοια πρόθεση, γιατί δεν υπάρχει διαφορετικό στρατηγικό και πολιτικό σχέδιο στο κόμμα, αλλά αυτό έκανε πιο δύσκολη την συμμετοχή».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στην διαδικασία για την Κεντρική Επιτροπή, την εκλογή στις πρώτες θέσεις γυναικών υποψηφίων-σε Αττική και Θεσσαλονίκη - καθώς και την σημασία της εσωκομματικής δημοκρατίας που ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλα κόμματα.

Πηγή: skai.gr