Τσίπρας: Δίκαια τα αιτήματα των «παραγωγών» αγροτών

Την πεποίθηση ότι όλα τα αιτήματα των αγροτών είναι «δίκαια» και ότι οι κινητοποιήσεις δεν συνιστούν απλώς μίας προσπάθεια για την «καλυτέρευση της ζωής» τους, αλλά πλέον αποτελούν έναν «αγώνα επιβίωσης» εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, στην περιοχή της Λάρισας, επικρίνοντας παράλληλα τον Αντώνη Σαμαρά για την στάση του να μην συναντάται με τους αγρότες.

«Θεωρώ αδιανόητο ο πρωθυπουργός της χώρας να μην δέχεται να σας συναντήσει. Να μην δέχεται να συναντήσει τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής την ίδια στιγμή που συναντά κάθε παρατρεχάμενο στο Μέγαρο Μαξίμου, κάθε μεγαλοδημοσιογράφο, κάθε επιχειρηματία, και μάλιστα, μερικούς από αυτούς που χρωστάνε δισεκατομμύρια στο Δημόσιο, τους παίρνει μαζί του και στο Κατάρ σε διεθνείς επαφές», σχολίασε δηκτικά ο κ. Τσίπρας.

«Όλα τα αιτήματά σας, τα οποία είναι δίκαια, έχουν σχέση με ένα πράγμα. Με το μνημόνιο. Ας μην γελιόμαστε. Γιατί οι δανειστές μας θέλουν αυτή η χώρα να μην μπορεί να παράγει. Για να είμαστε μια αποικία χρέους, να είμαστε δέσμιοι των δανειστών και των δανείων», συνέχισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας μάλιστα πως η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση απαιτεί την ενίσχυση των παραγωγών του πλούτου, και «παραγωγοί του πλούτου είναι οι αγρότες, είναι οι μεροκαματιάρηδες, είναι οι εργάτες».

«Άρα, λοιπόν, ο αγώνας ο δικός σας, που είναι σήμερα αγώνας επιβίωσης, έχει να κάνει με την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Με την ανατροπή της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι παρά τη γραμμή «δεν έχουμε δαπάνες να δώσουμε για τους αγρότες», το χάσμα μεταξύ των τιμών του χωραφιού και του ραφιού δεν σχετίζεται με τις δαπάνες αλλά είναι «ζήτημα πολιτικής βούλησης» και απαιτεί «να συγκρουστεί κάποιος με τα καρτέλ, τους μεσάζοντες».

«Όταν έχουμε δώσει 200 δις σε ρευστό και εγγυήσεις στις τράπεζες και έρχονται τώρα και λένε ότι οι αγρότες χρωστάνε και τους παίρνουν και τα σπίτια τους, σας παίρνουν και τα σπίτια, καμιά δαπάνη δεν χρειάζεται. Μια απλή απόφαση μέσα στη Βουλή, ώστε να διαγραφούν τα χρέη των αγροτών», προσέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά ταύτα, ο κ. Τσίπρας στάθηκε και στα μειονεκτήματα του αγροτικού συνδικαλισμού, τονίζοντας πως η σοβαρή προώθηση των αγροτικών αιτημάτων προαπαιτεί την «την ανασυγκρότηση του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος» ώστε να «ξεμπερδέψετε με όλα αυτά που σας κρατάνε πίσω».

«Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς κυβέρνηση. Πως θα έρθετε να διαπραγματευτείτε τα δίκαια αιτήματά σας; Αυτό είναι διαχρονικό και αναγκαίο. Είναι αναγκαίο και πρέπει εσείς να προχωρήσετε σ’ αυτό», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δηκτική απάντηση επεφύλαξε ο Σίμος Κεδίκογλου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ