Τσιάρας στον ΣΚΑΪ για παρακολουθήσεις: Όλα στο φως, αλλά σε βάθος χρόνου

«Η κυβέρνηση όχι μόνο ζήτησε σύσταση Εξεταστικής και επανασύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, άλλα είπε ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία με κάθε τρόπο» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Η κυβέρνηση επιθυμεί να βγει όλη η αλήθεια στο φως για τις παρακολουθήσεις, αλλά σε βάθος χρόνου, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Τσιάρας. 

«Να τα δούμε όλα αυτά σε βάθος χρόνου, επειδή η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν είναι λογικό να τα δεις αυτά σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου. Να δούμε αν υπήρχαν συγκεκριμένες ή διαφορετικές πρακτικές στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της θητείας διαφορετικών κυβερνήσεων, και να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό και να δούμε οποίες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλάβουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.  


«Η κυβέρνηση όχι μόνο ζήτησε σύσταση Εξεταστικής και επανασύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, άλλα είπε ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία με κάθε τρόπο» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

«Ενδεχομένως υπάρχουν κάποια ζητήματα θεσμικά τα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του στους πολίτες τα ανέδειξε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχει θεσμικό ζήτημα που άφορα στον τρόπο που γίνονται οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ; προφανώς υπάρχει, άλλα δεν πρέπει να απαξιώνεται μια ολόκληρη υπηρεσία που προσφέρει πολλά στην πολιτεία» τόνισε ο υπουργός. 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίαρας, «για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει ένα ζήτημα, και θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο».

«Οτιδήποτε υπάρχει πρέπει να βρεθεί στο φως, το είπαμε εμείς αυτό από την πρώτη στιγμή. Εγώ είπα ότι είναι θέμα δημοκρατίας η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είπα ότι είναι ζήτημα που πρέπει να δούμε με σοβαρότητα και με όλες τις λεπτομέρειες» ανέφερε. 

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2018 υπήρχαν δυο εισαγγελείς που ήλεγχαν το κάθε αντίστοιχο ζήτημα και αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το άλλαξε. 

Ο κ. Τσίαρας επισήμανε επίσης ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο ποινών για την έμφυλη βία. 

Πηγή: skai.gr