Ευθεία επίθεση Τσελίκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Εκτός πραγματικότητας και ανεύθυνη η έκθεση, βασισμένη σε ελληνικές θέσεις

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν άφησε αιχμές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στο Μεταναστευτικό

Νέα επίθεση κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΑΚ, του κόμματος που ηγείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας και ανεύθυνη» την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας ότι στηρίχθηκε σε ελληνικές θέσεις για την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να ετοιμάσει μια σοβαρή έκθεση για την Τουρκία, θα πρέπει να συμπεριλάβει γιατί δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία. Το ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να προτείνει διάλογο στην Τουρκία με βάση τη δημοκρατική αλληλεγγύη και το σύμφωνο και την πίστη αντί για εγωιστικές πολιτικές.

Ο πρόεδρός μας εκφράζει συχνά με λεπτομέρεια τις υποσχέσεις που έχει δώσει και δεν τηρεί απέναντι στην Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εγωιστικές πολιτικές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους πρέπει να είναι η ατζέντα προτεραιότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμασε και πάλι μια έκθεση για την Τουρκία που είναι εκτός πραγματικότητας και ανεύθυνη. Έδειξαν μια προσέγγιση βασισμένη σε ελληνικές απόψεις στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr