Επίθεση του εκπροσώπου του κόμματος του Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για... επεκτατική πολιτική

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν

Ο Ομέρ Τσελίκ ισχυρίστηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική 

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη με αφορμή την αναφορά του για νεο-οθωμανικές αντιλήψεις της Αγκυρας, στη χθεσινή του συνέντευξη στο CNN, έκανε το απόγευμα της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης

Μάλιστα, ο Τσελίκ υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης «στοχοποίησε» τον Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «η δήλωση του Μητσοτάκη ότι η Τουρκία «αναβιώνει τις νεο-οθωμανικές ρεβιζιονιστικές φαντασιώσεις» είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές». Προχωρώντας ακόμη περισσότερα, ο Τσελίκ έκανε ειδική αναφορά στο Καστελλόριζο ισχυριζόμενος ότι αποτελεί παράδειγμα της επιθετικής πολιτικής που «ακολουθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός»: Όπως είπε, ο Μητσοτάκης «ακολουθεί την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο».

«Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με έκταση 10 τετραγωνικών χιλιόμετρων, το οποίο απέχει 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ελληνική ηπειρωτική χώρα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι  επιθετική και επεκτατική πολιτική. Ο ισχυρισμός ότι το Καστελόριζο  έχει 4.000 φορές περισσότερη θαλάσσια έκταση από το ίδιο το νησί  είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Είναι τραγικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που έχει μια τόσο φαντασιακό ισχυρισμό , στοχοποιεί τον πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ισχυρισμό του «επεκτατικού». Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει έστω και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε  και πενταπλασίασε τον προϋπολογισμό της χώρας του για τα εξοπλιστικά , δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών. Το μήνυμά μας προς τον Μητσοτάκη είναι ότι με την  αποφυγή  από την  τουρκική διπλωματία και τη  μετατροπή της χώρας του σε στρατόπεδο των τρίτων κρατών, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας», υποστήριξε ο Τσελίκ. 

Πηγή: skai.gr