Τσατάνη: Με μεθοδολογία εγκληματικής οργάνωσης η στοχοποίησή μου

Της Ναντίν Χαρδαλιά
 
«Ρουκέτες» για μεθοδολογία που προσιδιάζει σε εγκληματική οργάνωση φέρεται να έχει εκτοξεύει η πρώην Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, κληθείσα να προχωρήσει σε εκτίμηση για τις απειλές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τη στοχοποίησή της από συγκεκριμένα μέσα και την πειθαρχική της δίωξη το 2016, με αιχμή την υπόθεση Βγενόπουλου.
 
«Υπήρχε μεθοδολογία και λυπάμαι γιατί αυτός είναι όρος που χρησιμοποιούμε στις εγκληματικές οργανώσεις», υποστήριξε κατά πληροφορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος που διημείφθη είχε ως εξής:
 
Δ. Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ): Κυρία Τσατάνη όλες οι υποθέσεις με τους εισαγγελείς έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε όλους, υπάρχουν δημοσιεύματα που χτυπούν τον πυρήνα της προσωπικότητας τους, παντού με τον Α ή Β τρόπο έχουμε την παρουσία του κ. Παπαγγελόπουλου και προηγουμένως μας αναφέρατε για την παρουσία ειδικά του Κ.Β (δημοσιογράφου) ότι ήταν όργανο, ήταν ο τελευταίος τροχός. Έχοντας αυτά τα δεδομένα που οδηγείται η σκέψη σας;
 
Γ. Τσατάνη: Είναι ακριβώς έτσι. Υπήρχε μεθοδολογία και λυπάμαι γιατί αυτός είναι όρος που χρησιμοποιούμαι στις εγκληματικές οργανώσεις.
 
Επιμένει στις καταγγελίες για πιέσεις και εκβιασμό από Παπαγγελόπουλο η Τσατάνη
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσατάνη επανέλαβε τις καταγγελίες που είχε κάνει από το 2016 ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, περί ωμών παρεμβάσεων στο έργο της, πιέσεων  και  εκβιασμών  του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου  καθώς και απειλών συγκεκριμένου δημοσιογράφου - φίλα προσκείμενου στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της την ίδια χρονιά, με αιχμή την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία χειριζόταν, εξαπολύοντας εκ νέου βολές περί στοχοποίησης και πειθαρχικής της δίωξης επειδή δεν ενέδωσε στις απαιτήσεις του πρώην υπουργού για επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
 
Κατά πληροφορίες η ίδια περιέγραψε εκ νέου την «παράτυπη» εισβολή του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης σε συνάντηση εισαγγελέων από την οποία η ίδια υποστηρίζει ότι τον εκδίωξε, καθώς και το μετέπειτα γνωστό «εκβιαστικό» τηλεφώνημα το Νοέμβριο του 2015, στο οποίο η ίδια υποστηρίζει ότι απαίτησε ευθέως την επιστροφή του φακέλου Βγενόπουλου στην Εισαγγελία Διαφθοράς για να αποφύγει τον άγριο πόλεμο εναντίον της.
 
«Όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος για μένα ήταν στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς»
 
Στα ενδιαφέροντα καταγράφεται η πληροφορία ότι η Γεωργία Τσατάνη, φέρεται να απέδωσε την σε βάρος της τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι της τον Οκτώβριο του 2016  ακριβώς στη στοχοποίηση που καταγγέλλει μέσω δημοσιευμάτων συγκεκριμένων ΜΜΕ επειδή δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις Παπαγγελόπουλου.
 
«Ό,τι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι, αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή», είπε η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ σχολιάζοντας με μία φράση τη συμπεριφορά Παπαγγελόπουλου φέρεται να σημείωσε με νόημα: «Καρτερώ την ώρα... Πιστεύω πρώτα στον Θεό και μετά τη Δικαιοσύνη».
 
Η 4η εισαγγελική λειτουργός που καταγγέλλει μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου
 
Η πρώην Εισαγγελέας Εφετών, είναι η τέταρτη κατά σειρά εισαγγελική λειτουργός μετά την Ελένη Ράικου, τον Ιωάννη Αγγελή και τον Παναγιώτη Αθανασίου, που φέρεται να έχει καταγγείλει το ίδιο μοτίβο μεθοδεύσεων και εξωθεσμικών παρεμβάσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
 
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσατάνη είχε θέσει τη δικογραφία Βγενόπουλου στο αρχείο, ενώ φέρεται να δεχόταν μπαράζ πιέσεων από τον κ. Παπαγγελόπουλο, με στόχο να επιστρέψει το φάκελο στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Εναντίον της είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ενώ η δικογραφία ανασύρθηκε με παραγγελία της τότε Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.
 
Ο τηλεφωνικός εκβιασμός - ο πόλεμος και τα Χριστούγεννα με την οικογένειά της
 
Η Γεωργία Τσατάνη φέρεται να κατήγγειλε εκ νέου τηλεφωνικό εκβιασμό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την επιστροφή της δικογραφίας Βγενόπουλου στην Εισαγγελία Διαφθοράς, απαιτώντας όπως η ίδια υποστηρίζει να συμμορφωθεί.
 
«Στις 22 Νοεμβρίου 2015 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: "Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει άγριος πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου», ανέφερε κατά πληροφορίες.
 
Το 2016 άλλωστε η ίδια είχε δηλώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε χαρακτηρίσει τη δικογραφία Βγενόπουλου «απόστημα», προειδοποιώντας την ότι θα σκάσει στα χέρια της, ενώ έχει ισχυριστεί ότι διαθέτει και αποδεικτικά στοιχεία της τηλεφωνικής τους συνομιλίας.
 
Διαψεύδει πιέσεις και εκβιασμούς ο Δ. Παπαγγελόπουλος

 
Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πάντως έχει διαψεύσει κατηγορηματικά στο παρελθόν τις καταγγελίες περί πιέσεων και εκβιασμού, επιβεβαιώνοντας μόνο την προηγηθείσα - στις 14 Νοεμβρίου 2015 - συνάντησή του με την κ. Τσατάνη, κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας λόγω των δημοσιευμάτων σε βάρος της και τις δικές του αιχμές στη Βουλή περί μηδενικής ανοχής σε «δικαστικά πραξικοπήματα», υποστηρίζοντας ότι της είχε εκθέσει απλώς τη νομική του άποψη έναντι των προβληματισμών της.  
 
Το «ντου» Παπαγγελόπουλου - οι απειλές δημοσιογράφου & η πειθαρχική δίωξη

 
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της άγριας κόντρας της με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η Γεωργία Τσατάνη, φέρεται να περιέγραψε εκ νέου την εισβολή του πρώην υπουργού σε συνάντηση εισαγγελέων.
 
«Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει τη σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Ήταν παράτυπη η παρουσία του. Από τότε συνέβησαν τα εξής: Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο δημοσιογράφος Κ.Β και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει. Μου είπε "μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς"», φέρεται να ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, η κ. Τσατάνη υποστήριξε πως αυτές τις απειλές ακολούθησαν - με σκόπιμη αλλαγή του νόμου - οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της από την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία όπως φέρεται να σχολίασε η μάρτυρας  «ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής».
Τη Δευτέρα 10/2 η συνέχεια εξέτασης Τσατάνη

Η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως Εφετών στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται να συνεχιστεί το μεσημέρι της προσεχούς  Δευτέρας.