ΚΑΙΡΟΣ

Τσακνής κατά Ξυδάκη: Φίλε(;) συχνή η παρουσία σου στην τριτοκοσμική ΕΡΤ

Τη σφοδρότατη επίθεση του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή πυροδότησε η αποστροφή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη περί τριτοκοσμικής και τραγικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Στη μακροσκελή επιστολή – απάντηση, ο κ. Τσακνής απευθύνεται στον κ. Ξυδάκη σε προσωπικό τόνο, λέγοντας «υπήρξες Υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της ... κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση».

«Ακολούθως και μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κατείχες τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών. Καμία αιχμή δεν άφησες ποτέ, εξ όσων γνωρίζω, δημόσια ή στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάσταση στην ΕΡΤ» αναφέρει.

Προς τι λοιπόν η τόσο συχνή παρουσία σου, ως εκπροσώπου του «Πρώτου Κόσμου», στα τηλεοπτικά πάνελ αυτού του τριτοκοσμικού καναλιού; διερωτάται σκωπτικά ο πρόεδρος της ΕΡΤ. «Ρητορικό το ερώτημα. Δεν περιμένω απάντηση» προσθέτει.

«Με ειλικρίνεια μιλώντας, δεν ξέρω πού πραγματικά στοχεύεις. Μήπως για άλλη μια φορά (όπως πολλοί τελευταία κάνουν) χτυπάς το σαμάρι; Μήπως εκεί έξω, υπάρχει ένα κάπως θολό αριστερό ακροατήριο, με το οποίο θέλεις να συναντηθείς;» δηλώνει με νόημα ο Διονύσης Τσακνής.

«Μακάριος ο Νίκος εν τη αφελεία αυτού» παρατηρεί με ειρωνεία ο τραγουδοποιός.

«Ο Ξυδάκης δικαιώνει απολύτως τις θέσεις μας για την ΕΡΤ» σχολίασε από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση αναλυτικά














































Πηγή: skai.gr