Με τη… σκούπα του Χάρι Πότερ απάντησε ο Τσακαλώτος στη δήλωση Μητσοτάκη ότι είναι μαρξιστής

Η επίμαχη δήλωση του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ 100,3 που προκάλεσε την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου 

Τη… μαγική σκούπα του Χάρι Πότερ επικαλέστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να απαντήσει στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι μαρξιστής στο πλαίσιο της μεγάλης συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.

«Όχι μόνο είμαι μαρξιστής αλλά ζω σε καλύβα με μαύρη γάτα, δεκάδες βότανα και μια σκούπα (Nimbus 2000)  [σκούπα του Χάρι Πότερ] που οργώνω την Αθήνα το βράδυ» αναφέρει χιουμοριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε ανάρτησή του στα social media, προσθέτοντας «(φαντάζομαι θα το γνωρίζει ήδη μέσω predator)».


Η επίμαχη δήλωση του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ 100,3 και την Άρη Πορτοσάλτε:

«Γι’ αυτό και η συζήτηση είναι επίκαιρη, γιατί φαίνεται ότι κάποιοι δεν έμαθαν τίποτα και δεν ξέχασαν τίποτα και θέλουν να δουν, δεν ξέρω τι, τη ρεβάνς του 2015; Για τον κ. Βαρουφάκη σίγουρα.

»Αλλά, σκεφτόμουν και για τον κ. Τσακαλώτο -και το συνδέω αυτό με την κουβέντα του κ. Τσίπρα, «δώστε μου την ευκαιρία να κυβερνήσω», λέει, «για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια». Μήπως χωρίς μνημόνια πάνε και ξανακάνουν τα ίδια; Διότι ο κ. Τσακαλώτος τουλάχιστον μέσα στο μνημόνιο είχε ένα πλαίσιο, δεν μπορούσε να κάνει αυτά τα οποία πίστευε.

»Τώρα μας λέει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Άρα, εκτός μνημονίων πια, φοβάμαι θα ήταν πολύ-πολύ πιο επικίνδυνοι. Διότι είναι άνθρωποι οι οποίοι… Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει κρύψει, ο άνθρωπος είναι μαρξιστής οικονομολόγος».

Πηγή: skai.gr