Κλείσιμο

"Τρύπα στο νερό οι λίστες δώρων της Siemens"

Μια “τρύπα στο νερό” χαρακτηρίζουν τα κόμματα τα στοιχεία που αφορούσαν στις λίστες δώρων της Siemens, τις οποίες επεξεργάσθηκε το ΣΔΟΕ.

Στο 168 σελίδων πόρισμα του ΣΔΟΕ αναφέρονται δώρα όπως κινητά τηλεφωνά, κοσμήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, οικιακός εξοπλισμός, λουλούδια, σαμπάνιες αλλα και δώρα όπως κομπολόγια που αφορούν την περίοδο απο το 2003 έως σήμερα

Ονόματα παρά πολλών πολιτικών εμφανίζονται μόνο σε δελτία αποστολών σε ποτά, όπως σαμπάνιες, τα οποία αποστέλλονταν εκ μέρους του κ. Χριστοφοράκου σε ονομαστικές εορτές

Σε τιμολόγια που αφορούν ηλεκτρικές οικιακές συσκευές Boss έχουν σβηστεί με μπλανκο τα ονόματα των παραληπτών.

Στις ένορκες καταθέσεις πάντως λέγεται ότι ορισμένες συσκευές παρέλαβε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Μπατσάκης.

Σβησμένα με μπλάνκο είναι και τα στοιχεία επιβαινόντων, σε τιμολόγιο αεροπορικής εταιρίας που αφορούσε μίσθωση τζετ.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση της πρώην γραμματέως του Χριστοφοράκου Αικατερίνης Τσακάλου στο ΣΔΟΕ, το ταξίδι ήταν Αθηνά - Σκόπια, έγινε στις 3 Ιουνίου του 2005, και αφορούσε προτζεκτ της εταιρίας.

Εκτός του κύριου Χριστοφοράκου επέβαιναν οι Διονύσης Δενδρινός, Διονύσης Κατσάκης, Αθανάσιος Κουκοράβας αλλα και η κύρια Αικατερίνη Μητσοτάκη και ο σύζυγος της Απόστολος Μαυραγάνης.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης αφήνει αιχμές οτι ο ειδικός ανακριτής Ζαγοριανός όταν κατέθεσε στις 19 Φεβρουάριου του 2009, 150 κιβώτια πρωτότυπων έγγραφων δεν τα κατέγραψε και δεν τα απαρίθμησε.

Σε ερώτηση για το μπλάνκο που έχει χρησιμοποιηθεί για ορισμένες αποστολές δώρων η υπάλληλος της εταιρίας Κωνσταντίνα Καλλίρη είπε στο ΣΔΟΕ ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν επιθυμούσε να γνωρίζει το λογιστήριο το είδος και τους παραλήπτες των δώρων.

Τα δώρα τα πήγαινε ο οδηγός του κ. Χριστοφοράκος στους παραλήπτες.

Ο κ. Καπελέρης πάντως είπε ότι τα δώρα είναι μικρής άξιας, και αναρωτήθηκε γιατί υπήρχε πρόβλημα να φαίνονται τα στοιχεία.
Στο συμβούλιο Εφετών ο Τάσος Μαντέλης
Στο μεταξύ, την Τετάρτη το πρωί έχει κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον του συμβουλίου Εφετών ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης.

Το δικαστικό συμβούλιο θα κρίνει την βασιμότητα της κακουργηματικης δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος του, ενώ αναμένεται να αποφασίσει για την επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου του απο τη χώρα που έχει διαταχθεί.

Την Τρίτη ο κ. Μαντέλης έδωσε εξηγήσεις στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Πηγή: skai.gr