ΚΑΙΡΟΣ

Τροποποίηση του καταστατικού ζητεί ο Δ. Αβραμόπουλος

Την τελική του πρόταση για το θέμα της εκλογής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την βάση του κόμματος κατέθεσε την Κυριακή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ ζητεί τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος, με στόχο να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να εγγραφούν ως μέλη.

Σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:

«Η ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκινάει από την διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου από την πλατιά κοινωνική βάση της παράταξης. Αυτό θα σηματοδοτήσει και το δημόσιο διάλογο για τη νέα οργάνωση και την ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας. Οτιδήποτε άλλο χωρίς αυτή την προϋπόθεση, που θα ανοίξει τον δρόμο των πολιτών, που πρόσκεινται στις αρχές και την ιδεολογία της παράταξης, θα έχει μόνο θεωρητική αξία.

Η εκλογή του νέου προέδρου πρέπει να διευρυνθεί στην πλατιά βάση οπαδών και ιδεολογικά προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία. οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν το νέο πρόεδρο χωρίς να έχουν αναγκαστικά την υποχρέωση να εγγραφούν, έστω και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ως μέλη. Μόνο έτσι θα ξαναφέρουμε τον κόσμο μαζί μας.»

Η τελική πρόταση του κ. Αβραμόπουλου:

Στο άρθρο 4 του καταστατικού να προστεθεί εδάφιο τρίτο ως εξής: «Ομοίως δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν και όσοι προσερχόμενοι δηλώσουν την επιθυμία τους να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο οπαδών και προσκείμενων στις αρχές και την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας κατά τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή του διπλώματος οδήγησης και καταχώρισή τους στο on line σύστημα κατά αναλογία και παράλληλα της διαδικασίας εγγραφής. Οι εκλογικοί κατάλογοι που θα καταρτιστούν ως ανωτέρω κατά τον πρώτο γύρο θα ισχύσουν και για τον δεύτερο γύρο της εκλογής.»


Πηγή: skai.gr