ΚΑΙΡΟΣ

Εκτενή ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της 111ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε νέα εμπόδια που βάζει ο Μπομπ Μενέντες στην αγορά των F-16

Η φωτιά στην Νέα Αγχίαλο και οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών αποτέλεσαν βασικό θέμα για τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία έκαναν εκτενή αναφορά στο θέμα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία παρακολουθούν στενά ότι συμβαίνει στην 111 πτέρυγα μάχης και δείχνουν εικόνα από τις εκρήξεις.

Στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού A HABER αναφέρθηκε: «Όπως είναι γνωστό συνεχίζονται οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα Προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών.

Υπάρχουν πληροφορίες πως στη βάση βρίσκονται και μαχητικά F-16. Δεν είναι γνωστό αν τα μαχητικά απογειώθηκαν για να απομακρυνθούν. Λόγω της πυρκαγιάς εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή».

Τουρκικά ΜΜΕ: Δεν φεύγουν τα εμπόδια για τα F-16

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σε νέα εμπόδια που βάζει ο Μπομπ Μενέντες στην αγορά των F-16 από την Τουρκία, καθώς όπως γράφουν, Μενέντες εξακολουθεί να εκφράζει την αντίρρησή του και μιλάει και για ανθρώπινα δικαιώματα.

Σοκ στην Τουρκία – Ο Ερντογάν μείωσε τις επενδύσεις των χωρών του Κόλπου από 100 δισ. δολάρια σε 50

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε κρίση, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η προεδρία μιλούσε για επενδύσεις που εξασφάλισε από τις χώρες του κόλπου ύψους 100 δισ. δολάρια, μέσα σε μια εβδομάδα, ο Ερντογάν μείωσε το ποσό στα 50 δισ. δολάρια.

Αναλυτικά το δελτίο ειδήσεων SOZCU TV αναφέρει: «Η περιοδεία του προέδρου Ερντογάν στις χώρες του Κόλπου παραμένει στην επικαιρότητα. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε αλλά δεν τελείωσαν οι συζητήσεις. Στην αρχή είχαν μιλήσει για επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων. Ενώ ο Ερντογάν αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο μίλησε για συμφωνίες επενδύσεων ύψους 50.7 δισ. δολαρίων».

Ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε χθες: «Οι επισκέψεις μας σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα ήταν αποδοτικές και πετυχημένες. Στην περιοδεία μας υπογράψαμε 13 συμφωνίες επενδύσεων που η αξία τους φτάνει τα 50.7 δισεκατομμύρια δολάρια».

Hurriyet: Η Τουρκία κατασκεύασε καμικάζι μη επανδρωμένο σκάφος

Σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά, η εφημερίδα Hurriyet παρουσίασε ένα μη επανδρωμένο σκάφος – καμικάζι, το οποίο όπως αναφέρει, πλήττει τους στόχους με ταχύτητες 60 κόμβων. Αναφέρει επίσης ότι το σκάφος αυτό θα έχει την ιδιότητα να πλέει και υποθαλάσσια.

Πηγή: skai.gr