Σε συναγερμό πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μετά τις εξελίξεις στην Νέα Αγχίαλο

Σε κόκκινο συναγερμό τελεί η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αγχιάλου και την επέκτασή της σε αποθήκες πυρομαχικών της πολεμικής Αεροπορία

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Σε κόκκινο συναγερμό τελεί η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο της Αγχιάλου και την επέκτασή της σε αποθήκες πυρομαχικών της πολεμικής Αεροπορίας, προκαλώντας αλλεπάλληλες εκρήξεις που συντάραξαν όλη της γύρω περιοχή και προκαλώντας υλικές ζημιές από το ωστικό κύμα.

Οι εξελίξεις βρήκαν τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην εξόδιο ακολουθία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς, όπου παρεβρίσκετο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Μόλις ο κ. Φλώρος ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για τις εξελίξεις στη Μαγνησία, με τη σειρά του έσπευσε να ενημερώσει τους πολιτικούς προϊσταμένους του στο προαύλιο της εκκλησίας, την ώρα που η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο έφτανε στις αποθήκες πυρομαχικών με αποτέλεσμα τις ακόλουθες μεγάλες εκρήξεις.

Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας και ο Κωνσταντίνος Φλώρος παρέμειναν μέχρι το τέλος της κηδείας του ανθυποσμηναγού που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο, η ενημέρωσή τους ήταν συνεχής έχοντας πλήρη εικόνα για τα όσα εκτυλίσσονταν στο μέτωπο της Νέας Αγχιάλου.

Συναγερμός όμως σήμανε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον βουλευτή και πρώην Υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη λίγο αργότερα να επικοινωνεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο. Ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την εξέλιξη τις αποθήκες πυρομαχικών της πολεμικής Αεροπορίάς και έλαβε τη σχετική ενημέρωση από τον κ. Δένδια, ενώ ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των πολιτών. Και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε την αγωνία της για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και την συμπαράστασή της στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους όσοι δίνουν την δύσκολη μάχη της πυρόσβεσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκτακτη κατάσταση εξαιτίας της πυρκαγιάς στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο.

Δραματικές, χαρακτήρισε τις εξελίξεις το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε εστιάζοντας στην επικινδυνότητα που αυξάνεται “ με τις επαναλαμβανόμενες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της πολεμικής αεροπορίας” και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση καλώντας τη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πηγή: skai.gr