Κλείσιμο

Το τραγούδι του Ερντογάν συγκλονίζει τους οπαδούς του

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τραγουδάει σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση, ενώ ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει μπει για τα καλά στη μάχη του... μπαλκονιού

Ξεσηκώνει τα πλήθη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συγκεντρώσεις του, όχι όμως με αυτά που λέει, αλλά με αυτά που τραγουδάει!

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος δεν σταματά να τραγουδά σε κάθε του ομιλία, με τον κόσμο που παρακολουθεί να… υπνωτίζεται στο άκουσμα των στίχων του τραγουδιού που γράφητηκε για εκείνον και αναφέρουν: «Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε».

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν κάνει νέα… όνειρα άλωσης όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης, όπως τόνισε σε συγκέντρωση στην Ανδριανούπολη.

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε: «Από την Αδριανούπολη, που για ένα αιώνα ήταν η πρωτεύουσα του κράτους μας και ετοίμασε βήμα-βήμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τώρα στον Αιώνα της Τουρκίας ετοιμαζόμαστε να δούμε νέα όνειρα άλωσης».

«Μπαλκονάτος» και ο Ιμάμογλου

Παράλληλα όμως, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει μπει για τα καλά στη μάχη του... μπαλκονιού και δείχνει τον δρόμο καθώς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν φαίνεται να... το έχει. 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος με το κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει βρει τον τρόπο να επικοινωνεί με τον κόσμο και να τον ξεσηκώνει, όπως κάνει και ο Ερντογάν.

Ο Κιλιτσντάρογλου υπόσχεται στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική

Στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας υπόσχεται προεκλογικά ο  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποψήφιος για την τουρκική προεδρία.

«Στην εξωτερική μας πολιτική θα κάνουμε αλλαγή  180 μοιρών.. Θα την τοποθετήσουμε στον άξονα της ειρήνης. Όπως είπε ο Κεμάλ Ατατούρκ “ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο”. Θα κινηθούμε ειρηνικά. Με όλους τους γείτονες μας θα ζήσουμε μέσα σε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας» δήλωσε σε ομιλία του στην πόλη Ντούζτζε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο άλλο μεγάλο θέμα των προσφύγων από τη Συρία όπου υποσχέθηκε πως μέσα σε δύο χρόνια, 3,6 εκατ. Σύροι θα έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους

«Σας υπόσχομαι...Εντός δυο ετών 3.6 εκατομμύρια Σύρους αδελφούς μας θα τους αποχαιρετήσουμε από τα σύνορα μας προς τη χώρα τους. Όχι μόνο τους Σύρους, θα στείλουμε και τους Αφγανούς» επισήμανε ο Κιλιτσντάρογλου.

Το τουρκικό μαχητικό Kaan θα απογειωθεί τον Δεκέμβριο του 2023

Σε ότι αφορά τα αμυντικά συστήματα της Τουρκίας, οι Τούρκοι αποκαλύπτουν πως το Kaan θα πετάξει τον Δεκέμβριο του 2023 με κινητήρα από F16, ενώ δικός του που θα κατασκευάσει τουρκική εταιρεία, θα είναι έτοιμος το 2028.

Ο Τεμέλ Κοτίλ, πρόεδρος τουρκικής αεροδιαστημικής εταιρείας TUSAS τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το ''Kaan''είναι το αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών μας. Είναι ένα μαχητικό 5ης γενιάς. Όταν μαζί του θα πετάει και το αόρατο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, ANKA-3, θα μιλάμε για 6η γενιά. Ξέρετε πως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία διαθέτουν μαχητικά 5ης γενιάς,  και τώρα θα επιχειρήσει να απογειωθεί, θα απογειωθεί με τη βοήθεια του Θεού, τον Δεκέμβριο αυτού του έτους. Αυτό είναι το σχέδιο μας.

Ο κινητήρας του θα είναι έτοιμος το 2028. Η TRmotor τον κατασκευάζει. Άρα θα μιλάμε για εθνικό μαχητικό. Ένα τέτοιο μαχητικό πωλείται για 100 εκατ. δολάρια Εμείς εδώ δεν μπορούμε να πούμε την τιμή του».

Πηγή: skai.gr