Τουρκία: Συνάντηση Αβραμόπουλου- Ερντογάν εν μέσω τουρκικών προκλήσεων

Πολιτική σημασία αποκτά εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων η ανεπίσημη συνάντηση που είχε ο τέως υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη έρχεται ενώ η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το Αιγαίο.

Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθ’ οδόν προς την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται με φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα, και δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην κατοικία του τούρκου προέδρου στην Πόλη.

O έλληνας επίτροπος για τη Μετανάστευση συναντήθηκε στο Φανάρι με τον Πατριάρχη, ο οποίος τού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετώπιζε πάντα τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».



Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsdesk ΣΚΑΪ