Ερντογάν: «Τεχνητές» οι κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο - Ξεχάστε το γονάτισμα, η Τουρκία ανορθώνεται

«Είναι φανερά τα χάλια της Δύσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» δήλωσε σαρκαστικά ο Ταγίπ Ερντογάν 

Να δείξει ότι αψηφά τις διεθνείς αντιδράσεις σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία επιχείρησε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην 28η συνέλευση της συνομοσπονδίας τουρκικών εργοδοτικών οργανώσεων.

«Ξεχάστε το γονάτισμα, η Τουρκία έχει μπει σε νέα εποχή ανόρθωσης» δήλωσε απευθυνόμενος προφανώς στη Δύση, ενώ έκανε λόγο και «για τεχνητές κρίσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο». «Οι τρομοκράτες φίλοι σας θα "πνιγούν" αν μπουν στην Τουρκία» προειδοποίησε τη Δύση.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη θεωρία της απειλούμενης Τουρκίας: «μια Τουρκία της οποίας τα νότια σύνορα περιβάλλονται από τρομοκρατικές οργανώσεις, αποκλεισμένη από την ΕΕ για καθαρά πολιτικούς λόγους, εκτεθειμένη στο κρυφό τεχνολογικό εμπάργκο της Δύσης, στους πολέμους στην Ανατολή και στον Βορρά της και σε τεχνητές κρίσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο… Ξεχάστε το γονάτισμα, αντιθέτως η Τουρκία, έχει μπει σε μια νέα εποχή ανόρθωσης. Και αυτή η ανόρθωση θα συνεχιστεί».

«Είναι φανερά τα χάλια της Δύσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, οπότε αν αυτός ο τρόμος προέρχεται από τα βόρεια της Συρίας, θα τον τερματίσουμε με το να μην τους φέρουμε μέσα, αλλά θα τον αντιμετωπίσουμε στο βορρά» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κάποιοι λένε ότι ‘δεν μπορείς να κάνεις το Κομπάνι έτσι, το Κομπάνι τελείωσε’. Στο Ιντλιμπ , στο Κομπάνι έχουμε λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις, τις λαμβάνουμε και θα τις λαμβάνουμε από εδώ και πέρα. Πείτε στους τρομοκράτες φίλους σας, ότι η Τουρκία δεν είναι τόσο εύφορο μέρος για αυτούς. Εδώ θα πνιγούν μόλις προσπαθήσουν να μπουν μέσα» δήλωσε δε ο Ερντογάν για τη Συρία.

Πηγή: skai.gr