Τουρκία: Αντιδράσεις για Δένδια που έγραψε για... «Κωνσταντινούπολη» και «Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Ο έλληνας ΥΠΕΞ πήγε στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας και έγινε... πρωτοσέλιδο επειδή αποκάλεσε «Οικουμενικό» τον Πατριάρχη και αντί για «Istanbul» έγραψε «Κωνσταντινούπολη»

Tο Φανάρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας όπου παρακολούθησε την λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στη συνέχεια είχε συνάντηση μιας ώρας με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στη διάρκεια της παραμονής του στο Φανάρι, ο έλληνας ΥΠΕΞ είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν στην Ντόχα.

Αντιδράσεις από του Τούρκους για το... «Κωνσταντινούπολη» του Δένδια

Πάντως, στην Τουρκία υπήρξαν αντιδράσεις για το μήνυμα Δένδια στο twitter, επειδή ο έλληνας ΥΠΕΞ στο μήνυμά του για την επίσκεψη στο Φανάρι δεν έγραψε Istanbul αλλά Κωνσταντινούπολη και επειδή χρησιμοποίησε τον όρο «οικουμενικό» δίπλα από το πατριαρχείο.  Μάλιστα, το θέμα πήρε διαστάσεις και απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Εκλογικά σενάρια

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία ασχολούνται εκ νέου με τα προεκλογικά. Η Ακσενέρ αποχώρησε από το τραπέζι των έξι όντας αντίθετη στην υποψηφιότητα Κιλιντσάρογλου, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει αυξήσει τη δύναμή της στι 17%-20%. Μάλιστα, τα σενάρια αναφέρουν ότι θέλει να είναι εκέινη υποψήφια πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα κερδισμένος της υπόθεσης μοιάζει ο Ερντογάν, που ελπίζει σε νίκη μετά την αποχώρηση της Ακσενέρ από το τραπέζι των... πέντε πλέον, οι οποίοι εντός της ημέρας θα ανακοινώσουν τον υποψήφιό τους.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, βρήκε την ευκαιρία να... βγει από πάνω, τονίζοντας ότι «Εμείς έχουμε ως μέλημα την επιβίωση και η αντιπολίτευση με την μοιρασιά», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνησή του κάνει προσπάθεια να οργανώσει τα πράγματα μετά τους φονικούς σεισμούς, και η αντιπολίτευση νοιάζεται μόνο για τις εκλογές.

Πηγή: skai.gr