Θεοδωράκης: Ψηφίζουν για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αλλά στηρίζουν Μαδούρο

«Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες, η ΠΓΔΜ πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι από τη μια ψηφίζει για την ένταξη μιας χώρας στο ΝΑΤΟ και ότι από την άλλη επικροτεί το καθεστώς Μαδούρο. 

«Εκπλήσσομαι γιατί εξ αριστερών μου έχω έναν κυβερνητικό σχηματισμό που θα ψηφίσει υπέρ μιας νατοϊκής επιλογής αλλά αυτός ο ίδιος χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Άσκησε κριτική και στην αντιπολίτευση για το επιχείρημά της περί άσκησης βέτο στην ένταξη στην ΠΓΔΜ στην ΕΕ. «Να πείτε ότι δε θα επιτρέψετε την είσοδο σε καμιά χώρα που θα φέρει το όνομα Μακεδονία» σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε πως η ΝΔ δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών παρόλο που δεν διαφωνεί με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, επειδή προτιμά να αφήσει να βγάλουν άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως θα συμβούλευε κάποια στελέχη της ΝΔ να αλλάξουν ρότα γιατί τους βλέπει στην επόμενη επέτειο του Πολυτεχνείου να διαδηλώνουν α λα μπρατσέτα. Γεωργιάδης και Σκουρλέτης μαζί, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και να φωνάζουν «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Αναφορικά με τη στάση του κόμματός του ανέφερε ξανά ότι δεν υπήρξαν πιέσεις και πως πρόκειται για συλλογικές αποφάσεις υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τόνισε επίσης πως το Ποτάμι «εν γνώσει του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη λογική και την πολιτική, αλλά και τους πολίτες».

Άφησε αιχμές για τους 6 που έδωσαν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και για τη στάση των κομμάτων που υποκινείται από το πολιτικό κόστος και τις δημοσκοπήσεις.
 

Πηγή: skai.gr