Το… βάζο: Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς για το μεταναστευτικό

Αυστηρό μήνυμα σε ορισμένα κυβερνητικά στελέχη για να βάλουν «πλάτη» στο μεταναστευτικό, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για την απόφασή της για τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στα κυβερνητικά στελέχη επισημαίνοντας ότι το προσφυγικό/ μεταναστευτικό «απαιτεί τη συνολική στήριξη απ’ όλους σας». 

«Έχουμε πολιτικό κεφάλαιο, δεν το πετάμε στο βάζο, το επενδύουμε εκεί οπού χρειάζεται όπως στο μεταναστευτικό… Ζήτω στήριξη στην κυβερνητική πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.  

Άλλωστε, σύμφωνα με το Μαξίμου, οι κλειστές δομές θα γίνουν, και οι τοπικές αρχές θα αναζητήσουν ρεαλιστικές προτάσεις. Στις ρεαλιστικές λύσεις που θα αναζητήσουν οι τοπικοί άρχοντες σε συνεργασία με τα δημοτικά συμβούλια αναμένεται να είναι εναλλακτικές προτάσεις για χωροθέτηση, σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που έχουν επιταχθεί. 

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντησή του με τους δημάρχους Βορείου Αιγαίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα επισκεφθεί τα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου που δέχονται το μεγάλο βάρος της μεταναστευτικής/ προσφυγικής κρίσης, αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.

Πηγή: skai.gr