Κλείσιμο

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Πρυτάνεις τη Δευτέρα – Σχέδιο θωράκισης των ΑΕΙ

Τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη θα έχει τη Δευτέρα το απόγευμα (16:00) ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της εισβολής ομάδας κουκουλοφόρων  στην ΑΣΟΕΕ και της επίθεσης στον  Πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τον πανεπιστημιακό κόσμο και οδήγησαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην επικήρυξη των δραστών με 100.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο θωράκισης των πανεπιστημίων, για την αντιμετώπιση καταστροφών και έκτακτων περιστατικών, με αφορμή την επίθεση στον κ. Μπουραντώνη.

Συμφώνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει κάρτα εισόδου για τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια και φύλαξη των χώρων από ειδικό σώμα υπαλλήλων σεκιούριτι με δυνατότητα παρέμβασής τους, σε περίπτωση βίαιης εισαγωγής αγνώστων.  Θα θεσπιστεί σαφές πρωτόκολλο άμεσης επικοινωνίας των αρχών του Ιδρύματος με την ΕΛΑΣ.

Πηγή: skai.gr