Θεοχάρης: Στο ΓΛΚ δουλεύουν για τη δραχμή - Με εισαγγελική δίωξη απείλησε η Φωτίου

Με εισαγγελική δίωξη για όσα καταγγέλλονται από βουλευτές στο Κοινοβούλιο «απείλησε» η Θεανώ Φωτίου στη Βουλή με αφορμή καταγγελίες του Χάρη Θεοχάρη περί προετοιμασίας του Μαξίμου για τη δραχμή, εντείνοντας το ηλεκτρισμένο κλίμα, που επικρατεί γύρω από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.



Ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επεξεργάζεται σενάρια δραχμής λέγοντας ότι «στο Μέγαρο Μαξίμου ομάδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αυτή τη στιγμή δουλεύει για τη δρχ» ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων στα υπουργικά έδρανα.

Απαντώντας η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για «γνωστή τυχοδιωκτική πολιτική του Ποταμίου που όταν δε μας βγαίνει το ένα λέμε το άλλο», κατηγόρησε τον κ. Θεοχάρη για ψεύδη και τον «απείλησε» ακόμη και με εισαγγελική δίωξη λέγοντας «σε περιόδους προεκλογικές, ψευδείς ειδήσεις οι οποίες μάλιστα γράφονται στα πρακτικά Βουλής επιφέρουν ίσως και εισαγγελικές διώξεις» είπε προκαλώντας με τη σειρά της αντιδράσεις και την παρέμβαση του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη.

«Το εισαγγελικό μπαίνει σε εισαγωγικό, γιατί πιστεύω ότι δεν εννοούσατε την ουσία» είπε ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος στην Αναπληρώτρια Υπουργό που ανταπάντησε «όσο το δεχτούν οι άλλοι αυτά που λένε να τα λένε σε εισαγωγικά».

Νωρίτερα και ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης απάντησε στις καταγγελίες Θεοχάρη υποστηρίζοντας ότι «Με ψεύτικη σπερμολογία ο κ. Θεοχάρης προσπαθεί να τρομοκρατήσει ελληνικό λαό» και κάνοντας ιστορικές αναφορές και υπενθυμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει σταθεί όρθιος απέναντι σε τανκς και πολυβόλα … θα το κάνει και τώρα για να πει ένα μεγάλο όχι στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα και να ανοίξει δρόμο ανεξαρτησίας με εθνικής κυριαρχία» κατέληξε ο κ. Στρατούλης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου