ΚΑΙΡΟΣ

Θεοχάρης: Αναπάντητα τα ερωτήματα για τον Κορεάτη Σύμβουλο Γκλεν Κιμ

Την αμοιβή και το ρόλο του Κορεάτη συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών, Γκλεν Κιμ, επαναφέρει στο προσκήνιο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας ότι παραμένουν αναπάντητα καίρια ερωτήματα.

Με ερώτησή του προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κος Θεοχάρης ζητά να αποσαφηνιστούν πλήρως τόσο η «εξωπραγματική αμοιβή του» αλλά και ο «μυστηριώδης ρόλος» του στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

«Εκτός της αδιαφάνειας που επικρατεί σχετικά με τις αμοιβές του συμβούλου, χρήζουν διερεύνησης και οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται στον Τύπο για τα κίνητρα του εν λόγω συμβούλου και την προνομιακή πληροφόρηση που έχει για όλες τις πτυχές της ελληνικής διαπραγμάτευσης», επισημαίνει ο ίδιος στην ερώτησή του.

Συγκεκριμένα ο Χάρης Θεοχάρης, καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει κατά πόσο ο Γκλεν Κιμ εξακολουθεί να παραμένει σύμβουλος και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του, καθώς επίσης και αναφορικά με τις συμβάσεις (αρχικές και συμπληρωματικές) μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του κ. Κιμ ή εταιρείας την οποία εκπροσωπεί.

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητά να ενημερωθεί εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για το ύψος της παλαιάς και της νέας μειωμένης κατά 17 φορές αμοιβής του εν λόγω συμβούλου και αν ναι, πως δικαιολογείται το ύψος της αρχικής αμοιβής των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Τέλος, ερωτά με ποια διαδικασία έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα ποσά στον κ. Γκλεν Κιμ, ποιο το ύψος των ποσών αυτών και ποιο το ποσό που υπολείπεται.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά